Ezekkel az autókkal élmény nekivágni a nyári utazásnak – 3 új luxuskabrió

Maserati, McLaren, Rolls Royce - három márka amelyik a luxus, a stílus és a teljesítmény szinonimája.

Fotó: Rolls-Royce

Mindhárom gyártó javában készül a nyárra, ezért már most előálltak egy-egy nyitott modellel. De milyen modellekkel?! Ezekkel aztán tényleg élmény a nyári autózás – mármint azon keveseknek, akik megengedhetik maguknak ezeket az autókat.

​Maserati GranCabrio

Fotó: Maserati

A 2022-ben leleplezett GranTurismo után eljött az ideje a négyüléses kabrióváltozat bemutatásának. A tetőszerkezet 14 másodperce alatt nyitható/zárható, akár 50 km/h sebességig. A belső térben három képernyő fogadja a vezetőt: a digitális műszerfal és a központi kijelző mellett egy harmadik érintőképernyő is, amelyről a klímarendszert lehet állítani. Alapáron a Sonus Faber audio rendszer 13 hangszóróval érkezik, de opcionálisan 16 hangszórós, 1060 wattos rendszer is kapható. A V6-os motor, 3,0 literes motor legnagyobb teljesítménye 550 LE, ami 330 km/h-s végsebességet tesz lehetővé, miközben az autó 3,6 mp alatt gyorsulhat fel 0-ról 100 km/h-ra. Később teljesen elektromos verzió is érkezik 761 lóerős rendszerteljesítménnyel.

​McLaren Artura Spider

Fotó: McLaren

Nem volt kétséges, hogy a brit márka előbb-utóbb kijön az Artura kupé nyitott változatával is. A Spider elektromosan mozgatható teteje 11 másodperc alatt nyílik le, utat engedve a kabriózás örömeinek. A V6-os, 3,0 literes benzines motorból és az elektromos erőforrásból álló hibridrendszer összteljesítménye 700 lóerő, ami 3,3 másodperc alatt képes 100 km/h-re gyorsítani az 1,5 tonna alatti tömegű sportjárművet, míg a végsebesség 330 km/h. A McLaren Artura Spider egyetlen töltéssel legtöbb 33 km-t képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

Rolls Royce Droptail Arcadia

Fotó: Rolls Royce

A brit modell még ebben az exkluzív trióban is kakukktojásnak számít.

Nemcsak azért, mert nagyobb és drágább,mint a többi, hanem azért is, mert lehetsz bármilyen gazdag, nem juthatsz hozzá – ugyanis csak egyetlen példányban készült, rendelésre. A Rolls Royce Droptail Arcadia jachtokat idéző külső és belső dizájnjának sajátja a számos nemesfa-betét: összesen 233 darab fa található az autóban, amelyeknek a megmunkálása és beszerelése 8000 munkaórát vett igénybe. A műszaki adatokról semmit nem árult el a gyártó, és a vételárról is csak találhatások vannak – valószínűleg 30 millió euró körül mozog.

AMI MÉG ÉRDEKELHET