Külföldiek szavaztak a szerintük legrosszabb magyar ételekről

A köménymagleves jobban ízlett mint a mákos tészta.

Fotó: Shutterstock

A Magyarországra utazók nagy része általában ismeri a magyar konyha klasszikus fogásait: a gulyást, a lángost vagy a hortobágyi palacsintát. De miközben ezek az ételek általában ízlenek is a turistáknak, olyanok is akadnak, amelyeket a jelek szerint nem sikerült megkedvelniük – és erről egy rangsor is készült.

Fotó: Shutterstock

Pacalpörkölt

Tízezernél is több étel és ital szerepel a Taste Atlas gasztronómiai magazin adatbázisában, a regisztrált tagok pedig rendre pontozhatják is őket egy egytől ötig terjedő skálán. A szerkesztőség pedig időként összeállít egy ranglistát valamelyik általa kiválasztott témában, és a legújabb éppen a magyar konyhával foglalkozik. A végeredmény egy olyan, 45 fogást tartalmazó toplista lett, amelyre még a bejgli és a szalocukor is felkerült.

Fotó: Shutterstock

Mákos bejgli

A legrosszabb magyar étel címét azonban egy nagyon egyszerű fogás, a mákos tészta vihette haza, amely a maximális ötből átlagosan 3,1 csillagot kapott a szavazóktól – ez alapján feltételezhető, hogy bár különösebben nem ízlett az embereknek, nagyon rossz, egycsillagos minősítést is ritkán kapott. A második helyre, ugyancsak 3,1 ponttal a krumplileves került, a harmadikra pedig a magyarokat is megosztó pacalpörkölt. A Top5-öt a rakott palacsinta és a karácsonyi ételnek számító borleves egészíti ki.

Az édességek közül az oroszkrém torta teljesített (6.) a leggyengébben, de a jelek szerint a diós torta (10.), a kókuszkocka (13.) és a mákos bejgli (25.) sem mindenkinek ízlett. A pontszámokat elnézve viszont már jobb a helyzet, hiszen a 16. helyre került haltepertő 3,5-ös átlaga egészen elfogadható eredmény.

Fotó: Shutterstock

Borsófőzelék fasírttal

A 45 fogást tartalmazó rangsor végén a köménymagleves (45.), a nyúlpaprikás (44.), a harcsapaprikás (43.), a lekváros bukta (42.) és a májgaluska leves (41.) található – vagyis ezek ízlettek a legtöbb kóstolónak. A magyarok kedvencei közül a hurka (28.) ugyan a középmezőnyben végzett, a szaloncukor (11.), a vadas (9.) és a rakott káposzta (7.) viszont már kevésbé nyerte el a turisták tetszését.

A teljes rangsort erre a linkre kattintva tekinthetjük meg.


AMI MÉG ÉRDEKELHET