Egy amerikai magazin szerint ezért érdemes a turistáknak Magyarországra látogatni

A hatmilliós olvasótáborral rendelkező Travel Off Path webmagazin összeállítottak egy ajánlólistát, miért érdemes szerintük Magyarországra látogatniuk az amerikai turistáknak.

Fotó: Shutterstock


Ideális digitális nomádoknak

Magyarországon már közel 2 éve igényelhető a digitális nomád vízum, miközben más országok még mindig csak a bevezetését tervezik. A Travel Off Path szerint Magyarországon lehet az egyik legkönnyebben beszerezni a vízumot, ráadásul digitális nomádok számára külön vonzó, hogy Budapesten számos trendi kávézót és co-working-teret találni, ami kényelmes munkakörülményeket biztosít a számukra.

Budapest szépsége

Fotó: Shutterstock

A Travel Off Path kiemeli: Budapest egyre népszerű európai célpontnak számít, ezért kicsit vízfejű Magyarország.

A lap ajánlója szerint Budapest lenyűgöző építészettel, fürdőkkel és „kifinomult tömegközlekedéssel" rendelkezik, ráadásul az Airbnb-szállások is megfizethetőek, de akik az elegáns szállodákat keresik, azok is könnyen megtalálják a kedvükre valót.

Borvidékek

Fotó: Shutterstock

Bár szerintük Magyarország nincs Európa legjobb öt bortermelői vidéke között, azért ebből a szempontból is figyelemreméltónak tartják az országot. Pozitívumként értékelték, hogy egyre több forrás jut a kevésbé ismert régiók bővítésére, hogy a turisták számára is ismertebbé tegye őket –példaként természetesen az UNESCO világörökségi helyszínt, a Tokaji borvidéket említik.

Balaton

Fotó: Shutterstock

A Balaton sem maradhatott ki, amely szintén a magyarországi turizmus egyik fő mozgatórugója. A strandoláson kívül a lap a környéken található festői túraútvonalakat emelte ki, ahol gyönyörű falvakat és történelmi épületeket fedezhetnek fel maguknak a látogatók.

A Mátra-Bükk turisztikai térség

Fotó: Shutterstock

A Balaton mellett az amerikai utazóknak a Mátrát és a Bükköt is ajánlják. Elsősorban azoknak, akik a természetben szeretnének túrázni, vagy megnéznék az ország legmagasabb pontját, a Kékestetőt – a téli hónapokban pedig a helyi síközpontokat emelték ki.

AMI MÉG ÉRDEKELHET