Monovolum spațios în timpul săptămânii, mașină de camping în weekend

Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQT Marco Polo.

Foto: Daimler AG

Mașina de camping electrică compactă de la Mercedes-Benz va ajunge anul viitor la producția în serie.

Mercedes-Benz EQT este cea mai recentă mini-utilitară electrică a mărcii, iar în 2023 va sosi și o versiune de camping din varianta cu ampatament lung. Până atunci, producătorul german ne-a arătat la ce ne putem aștepta de la vehiculul aflat încă în fază de dezvoltare printr-un concept aproape de producție.
Mercedes-Benz Concept EQT Marco Polo oferă călătorie confortabilă și cazare pentru patru persoane.

Sub acoperișul de tip camper, care poate fi manevrat cu ușurință, există un spațiu de dormit de 197x197 cm, în timp ce prin transformarea sistemului de banchete din spate obținem un alt pat de 200x115 cm.

Foto: Daimler AG

Funcția de întunecare automată a geamurilor este pornită prin apăsarea unui buton și face inutilă folosirea draperiilor. Portbagajul poate fi transformat într-o bucătărie completă de camping, cu plită, robinet și rezervor de apă, frigider de 16 litri, masă reglabilă electric pe înălțime și suficiente sertare și spații de depozitare pentru întregul echipament. Iluminarea ambientală face și mai plăcut interiorul, iar în vehicul găsim și 7 conexiuni USB, una în zona de sub acoperiș.

Foto: Daimler AG

Inginerii producătorului german s-au gândit și la cei care vor să folosească mașina departe de rețeaua electrică.

Pe acoperișul rulotei pot fi instalate panouri solare și o baterie suplimentară a fost plasată în portbagaj. Aceasta din urmă poate fi alimentată cu energie electrică nu numai de panourile solare, dar poate fi scoasă și încărcată separat de la orice priză. Modulul de camping, care se potrivește perfect în portbagaj, poate fi instalat și îndepărtat cu ușurință de două persoane în aproximativ 5 minute, astfel încât în zilele lucrătoare vehiculul poate fi folosit ca autoturism convențional.

Foto: Daimler AG

Datorită înălțimii de mai puțin de 2 metri, putem intra cu mașina în orice garaj subteran sau spălătorie auto. Propulsia este asigurată de un motor electric cu o putere de 121 CP, asociat cu o baterie cu o capacitate de 45 kWh. În modelul de bază, acesta oferă o autonomie de 282 de kilometri, care va fi probabil mai mică pentru versiunea de camping, din cauza greutății mai mari. Cu un sistem de încărcare rapidă, se poate ajunge în 38 de minute de la nivelul de încărcare de 10% la 80%. În plus, Mercedes-Benz va comercializa și separat modulul din spate, astfel încât chiar și modelul de bază EQT, fără acoperiș camper, poate fi transformat într-o autorulotă pentru două persoane.

Galerie foto

Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG


Foto: Daimler AG






AMI MÉG ÉRDEKELHET