Erre biztosan nem számítottál: íme a pufferdzsekit viselő luxusterepjáró!

Igen, jól olvastad: a Mercedes–Benz és a Moncler megalkotta a valóban téli terepjárót, amelyet szó szerint pufferdzsekibe öltöztettek!

Fotó: Daimler AG

A Mercedes–Benz G osztály és a Moncler dzseki két luxustermék a túrázás, a síelés, a szabadidős tevékenységek világából. Mi történik, ha ötvözzük őket? Elsőre őrülten hangzik, a két világmárka azonban nem így gondolta: az eredmény az idei London Fashion Week egyik szenzációja, a Project Mondo G. Az exkluzív műalkotás azt szimbolizálja, hogy a G-osztály luxusterepjáró és a Moncler pufferkabát a legzordabb körülmények között is használható.

Fotó: Daimler AG

A londoni divathéten, a The Art of Genius című Moncler-show keretében bemutatott Project Mondo G műalkotás az emblematikus Mercedes–Benz G-osztály luxusterepjáró és a Moncler pufferkabátok jellegzetes stílusjegyeit egyesíti.

A G-osztály szögletes vonalai szembetűnő kontrasztot alkotnak és a steppelt textil puha formáival.

Az ellentétek fúziójából egy szoborszerű tárgy született: a Project Mondo G 4,6 m hosszú, 2,8 m magas, 3,4 m széles, tömege pedig 2,5 tonna.

Fotó: Daimler AG

Közelebbről megnézve további jellegzetes vonásokat fedezhetünk fel, amelyek egyértelműen kapcsolódnak az eredeti termékekhez: a karosszéria durva patinája a funkcionalitást és a praktikumot emeli ki, miközben tökéletes vizuális ellenpontot képeznek a fényes, tükröződő felületekkel. Egy másik szándékosan feltűnő és figyelemfelkeltő elem a Project Mondo G hatalmas cipzárja, ami a tervezők szerint a két termék, a jármű és a kabát sokoldalúságára utal.

Fotó: Daimler AG

A Mercedes–Benz G-osztály luxusterepjáró szinte változatlan formában van piacon 1979 óta, és azóta a kemény terepképességek, a teljesítmény és a belső komfort ötvözetének szinonimájává vált. A Monclert 1952-ben alapították a franciaországi, Monestier-de-Clermont-ban (a márkanév a helység rövidítése). Kezdetben főleg a hegymászók számára készült felszerelések, például sátrak vagy hálózsákok gyártására összpontosítottak, majd egyre ismertebbé váltak a téli ruházati kollekcióikkal, főként a pufferkabátokkal.

További fotók

Fotó: Daimler AG


Fotó: Daimler AG


Fotó: Daimler AG


AMI MÉG ÉRDEKELHET