Toată lumea vorbește despre micul dejun englezesc, dar multora le-ar plăcea și versiunea irlandeză

Sunt asemănătoare, dar nu sunt la fel.

Foto: Shutterstock


Cei mai mulți călători experimentați au gustat cel puțin o dată micul dejun englezesc obișnuit în restaurantele internaționale, dar versiunea irlandeză este mult mai puțin cunoscută. Și, deși ambele sunt consistente, ele diferă în multe privințe.

Contrar numelui său, micul dejun irlandez este, de asemenea, de origine engleză, deoarece britanicii au dus cu ei mâncărurile lor familiare în fiecare țară cucerită - și, în timp, localnicii le-au adaptat la propriile gusturi și ingrediente. Astfel, micul dejun irlandez, preparat aproape în întregime din ingrediente locale, a fost creat inițial pentru muncitorii de pe câmp, care aveau nevoie de energie pentru a lucra din greu toată ziua.

Foto: Instagram

Mai târziu, însă, un mic dejun copios a devenit larg răspândit și în orașe, iar în prezent există multe tipuri diferite de mic dejunuri, fiecare legat de un anumit loc. Rețetele tradiționale irlandeze de mic dejun includ invariabil ouă prăjite, bacon, cârnați sau caltaboși, ciuperci și roșii, servite alături de drisheen (sânge de oaie cu smântână, cereale și condimente), boxty (clătite de cartofi) și farl (pâine triunghiulară prăjită în unt irlandez).

O parte specială a felului de mâncare este "pâinea de sifon" irlandeză, cu bicarbonat de sodiu amestecat în aluat în loc de drojdie. Aceasta poate fi însoțită de un ceai negru tare sau de suc de portocale.

Foto: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET