Megérkezett a világ első tisztán elektromos meghajtású kabriója

A BMW Csoporthoz tartozó brit gyártó néhány hónap alatt alkotta meg a MINI Cooper SE Cabrio kisszériáját.

Fotó: BMW Group

A 2022 nyarán bemutatott rendhagyó koncepció pozitív fogadtatását követően a MINI kisszériában sorozatgyártásba küldi a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE Cabrio modellt. A prémium kisautó szegmens első emisszió-mentes kabriója a MINI tisztán elektromos meghajtású modellcsaládjának következő nemzedéke előtt érkezik meg az utakra. A modell áprilisban 999 darabos limitált szériában lesz elérhető Európában.

Fotó: BMW Group

Az új MINI Cooper SE Cabrio modell kizárólag az Enigmatic fekete és Silver fehér fényezésben lesz elérhető. A küszöbléceket és az oldalsó irányjelző-paneleket típus-specifikus stílusjegyek színesítik, a limitált kiadásról pedig 1/999 sorszámozás gondoskodik. A 17 colos, kéttónusú keréktárcsák újrahasznosított alumíniumból készülnek.

Fotó: BMW Group

A sportülések ülésfűtést és állítható combtámaszokat is kínálnak. A Nappa bőrrel bevont, multifunkciós sportkormány opcionálisan fűthető is lehet. Az utastér számos részlete tükrözi a nyitott tetős négyüléses tisztán elektromos meghajtását. A citromsárga árnyalat számos helyen visszaköszön, így például a Start/Stop kapcsolón is.

Fotó: BMW Group

A 184 lóerős elektromotor 7,3 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/h-ra a modellt, amelynek hatótávolsága 200 km a WLTP-ciklus alapján. A brit zászló motívumait viselő vászontető 30 km/h-ig teljesen elektromosan, szinte hangtalanul nyitható és zárható, szükség esetén pedig napfénytetőként elhúzható. A 3863 mm hosszú autó csomagtartója 160 literes.

Fotó: BMW Group

Az eDrive szolgáltatások olyan információkkal látják el a vezetőt, mint az aktuális energiafogyasztás vagy a hatótávolság, miközben a gazdaságos vezetés érdekében praktikus tanácsokat is adnak. A vezetéshez kapcsolódó legfontosabb információkat a technológia a MINI Head-Up kijelzőn összesíti. A hosszabb utazások kényelmét többek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat és a MINI Driving Assistant csomag fokozza, már alapfelszereltségként.

AMI MÉG ÉRDEKELHET