Automobilele care transformă orice excursie de vară într-o călătorie perfectă

Maserati, McLaren, Rolls Royce - trei mărci sinonime cu luxul, stilul și performanța.

Foto: Rolls-Royce

Întrucât toți cei trei producători se pregătesc pentru vară, au dezvăluit deja o gamă de modele decapotabile. Dar ce modele?! Acestea reprezintă o adevărată experiență de condus de vară - pentru cei puțini care și le pot permite.

​Maserati GranCabrio

Foto: Maserati

După GranTurismo, dezvăluit în 2022, a venit timpul pentru versiunea decapotabilă cu patru locuri.

Pavilionul poate fi deschis/închis în 14 secunde, la viteze de până la 50 km/h. La interior, șoferul este întâmpinat de trei ecrane: un tablou de bord digital și un display central, plus un al treilea ecran tactil pentru a controla sistemul de climatizare. Sistemul audio Sonus Faber vine standard cu 13 difuzoare, dar un sistem cu 16 difuzoare și 1060 de wați este disponibil opțional. Motorul V6 de 3,0 litri, dezvoltă o putere maximă de 550 CP, oferind o viteză maximă de 330 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 3,6 secunde. O versiune complet electrică, cu 761 CP, va fi disponibilă ulterior.

​McLaren Artura Spider

Foto: McLaren

Nu exista nicio îndoială că marca britanică va scoate în cele din urmă o versiune decapotabilă a coupe-ului Artura.

Pavilionul din Spider, acționat electric, coboară în 11 secunde, lăsând loc bucuriilor oferite de automobilismul decapotabil. Sistemul de propulsie hibridă, format dintr-un motor V6 pe benzină de 3,0 litri și unul electric, produce o putere combinată de 700 CP, capabilă să accelereze mașina sport de sub 1,5 tone până la 100 km/h în 3,3 secunde, și asigurând o viteză maximă de 330 km/h. McLaren Artura Spider poate parcurge cel mult 33 km cu o singură încărcare în modul pur electric.

Rolls Royce Droptail Arcadia

Foto: Rolls Royce

Modelul britanic se evidențiază chiar și în acest trio exclusivist.

Nu doar pentru că este mai mare și mai scump decât celelalte, ci și pentru că, de fapt, nu se poate obține – modelul este unicat, făcut la comandă. Designul interior și exterior al modelului Rolls Royce Droptail Arcadia, care amintește de un iaht, este caracterizat de numeroasele inserții de lemn prețios: în total au fost incluse 233 de piese de lemn, a căror prelucrare și instalare a necesitat 8.000 de ore de muncă. Constructorul nu a dezvăluit nicio specificație tehnică, iar în ceea ce privește prețul de achiziție există doar presupuneri - probabil în jur de 30 de milioane de euro.

AMI MÉG ÉRDEKELHET