Továbbfejlesztett üzemanyag az összes MOL töltőállomáson

Hosszas kutatómunka után továbbfejlesztették a MOL EVO üzemanyagok összetételét, a megnövelt teljesítményű adalékanyagok pedig hármas hatással segítik a motor működését.

Illusztráció: Shutterstock

Az új összetételű benzin és gázolaj kifejlesztése során a MOL-csoport az üzemanyagok teljesítményét és hatékonyságát az autóiparban és az olajiparban széles körben elfogadott és alkalmazott, szabványosított CEC-módszerekkel mérte. A MOL EVO benzin és gázolaj tisztítóhatásának hatékonyságát az európai gépjárműpark többségét reprezentáló erőforrásokon tesztelték.

A MOL EVO üzemanyagok tisztítóhatásuknak köszönhetően eltávolítják a kialakult lerakódásokat a motorszelepeken és a befecskendező rendszerben, míg tisztántartó hatásuk megakadályozza az új lerakódások kialakulását. A tisztább szívószelepek és befecskendezőfúvókák hatékonyabb üzemanyagégést biztosítanak, és így meggátolják, hogy a motor veszítsen a teljesítményéből, valamint hozzájárulnak az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz és károsanyag-kibocsátáshoz.

A MOL EVO Plus prémium-üzemanyagok kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek, és komplex hármas hatást fejtenek ki: megnövelt teljesítményt, hosszabb motorélettartamot és még alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást biztosítanak a MOL EVO üzemanyagokhoz képest.

A MOL EVO Plus üzemanyagok adalékanyagcsomagja, a MOL EVOTECH formula működése leginkább a mosószerekre hasonlít.

Az EVOTECH intelligens molekuláinak aktív végződései megtapadnak a szennyeződéseken és eltávolítják azokat az üzemanyagrendszerből. A prémium-üzemanyagok megnövelt arányban tartalmaznak szennyezőanyag-eltávolító és lerakódáscsökkentő adalékanyagokat, így fokozva a motor hatékonyságát.

Fotó: Shutterstock

A prémium-üzemanyagok használata előnyös a közvetlen befecskendezésű benzinmotorok esetében, de a nagy teljesítményű dízelmotorok esetében is ajánlott a lerakódások csökkentése érdekében. A magasabb oktánszám és cetánszám mellett a megnövelt adalékanyag-tartalom is tisztább égésű üzemanyagot eredményez, ami hozzájárul az erőforrások teljesítményének növeléséhez. Az ausztriai DTC független üzemanyag-vizsgáló tesztlabor által végzett mikroszkópos vizsgálatok eredményei megerősítették, hogy a prémium-üzemanyagok használata optimális szinten tartja a motor teljesítményét, csökkenti a felhalmozódó lerakódásokat, így vigyázva az autó erőforrására.


AMI MÉG ÉRDEKELHET