Kawasaki a confirmat mai multe modele Ninja pentru noul sezon

Modelele sportive Kawasaki Ninja vor fi în centrul atenției în 2024.

Foto: Kawasaki


Noul Kawasaki Ninja ZX-10R accelerează pe circuitele de curse Superbike, fiind modelul de bază al Kawasaki Racing Team. Cu o caroserie aerodinamică integrată, ZX-10R dispune, totodată, de o colecție impresionantă de sisteme de asistență pentru rider, inclusiv mod de control la lansare pentru o pornire curată, plus sisteme monitorizate Bosch IMU ce oferă controlul tracțiunii sport, moduri de pilotare integrate și moduri de putere.

Foto: Kawasaki

Ninja 650

La capătul celălalt al spectrului de capacitate, dar evocând aspectul agresiv al lui ZX-10R, se află modelul entry-level Ninja 125 pregătit să vină în ajutorul riderilor cu permis A1. Alimentat de un motor de 125cc în 4 timpi cu 1 cilindru, modelul Ninja 125 oferă o opțiune de șa înaltă Ergo-fit și instrumentar complet digital, plus un șasiu îmbrăcat în caroseria angulară specifică gamei Ninja și completat de suspensia spate Uni-trak și ABS standard.

În gama foarte populară de capacitate mediă, Ninja 650 se remarcă drept un partener A2 cu un echilibru ideal între performanță și dinamică a șasiului. Pachetul include faruri frontale LED și instrumentar TFT cu conectivitate Bluetooth Smartphone, sistem de control al tracțiunii cu trei moduri KTRC, suspensie orizontală back-link.

Foto: Kawasaki

Ninja H2 SX

În lineup-ul Ninja 2024 sunt incluse și alte trei modele de motociclete Kawasaki: Ninja H2 SX și Ninja H2 SX/SE, alături de indragitul model Ninja 1000SX. Cu o vastă listă de specificații, Ninja H2 SX devine o alegere inspirată pentru touring în jurul lumii, cu un motor supraalimentat care livrează un mix precis de cuplu touring și performanță supersport. Ninja H2 SX oferă tehnologie sofisticată, inclusiv avertisment înainte de coliziune FCW, detecția punctului orb BDS și cruise control adaptiv ACC. Alte inovații constă în asistența la urcarea în pantă VHA - Vehicle Hold Assist și semnalul de oprire de urgență ESS.

Foto: Kawasaki

Ninja 1000SX

Alegerea principală pentru mii de fani ai călătoriilor pe distanțe lungi, Ninja 1000SX își asigură locul în lineup-ul 2024 ca una dintre cele mai de succes motociclete Kawasaki din ultimii ani. Ninja 1000SX rămâne ferm în centrul atenției datorită combinației între atitudinea și look-ul supersport și abilitățile touring. Ecranul TFT ușor de citit poate fi conectat la smartphone-ul riderului prin intermediul aplicației Rideology dezvoltate de producătorul japonez. Protecția crescută la vânt și acustica specială a motorului clasic cu 4 cilindri în linie sunt alte motive pentru care Ninja 1000SX și alte modele Ninja 2024 conturează un brand proeminent în familia de motociclete Kawasaki pentru anul următor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET