Performanță și confort pe distanțe lungi: noile motociclete adventure tourer de la Kawasaki

Noul Kawasaki Versys este construită să cucerească jungla urbană, dar și să lase în urmă orașul.

Foto: Kawasaki


O motocicletă de tip adventure tourer poate fi cea mai inspirată alegere pentru un motociclist pasionat de călătorii lungi pe două roți. În afara plimbărilor zilnice prin oraș, Kawasaki Versys promite să ofere o bună experiență de riding și pe distanțe mari, fără compromisuri făcute la confort. Pentru sezonul 2024, producătorul japonez propune patru opțiuni pe acest segment: VERSYS 650 și VERSYS 1000, ultimul disponibil standard și în variantele S și SE (Special Edition).

Foto: Kawasaki

Versys 650

Kawasaki Versys 650 aduce pentru sezonul 2024 noi caracteristici, cum ar fi: parbriz ajustabil, display color TFT cu conectivitate Bluetooth, lumini LED și controlul tracțiunii KTRC. Poziția dreaptă și ghidonul lat oferă o postura relaxată și control ridicat la pilotare. Touring bike-ul vine propulsat de un motor 649cc, optimizat pentru răspuns lin, linear în situațiile zilnice de riding, cu un cuplu ridicat la turații joase și medii și o economie de combustibil favorabilă. Modelul este disponibil în edițiile Standard, Urban, Tourer, Tourer Plus, Grand Tourer.

Foto: Kawasaki

Versys 1000

Fratele mai mare, Versys 1000, dispune de un motor cu 4 cilindri în linie, Electronic Cruise Control și parbriz ajustabil, fiind disponibil în versiunile Standard, Tourer, Tourer Plus și Grand Tourer. Tahometrul cu stil analog este însoțit de un ecran complet digital LCD: designul high-tech al instrumentarului oferă cockpitului un aspect modern. Kawasaki Versys 1000 vine cu sistem de iluminare nou, cu lumini complete cu LED și permite accesorizarea ușoară cu diverse soluții de portbagaje.

Foto: Kawasaki

Versys 1000

Sistemul KTRC dispune de trei moduri care acoperă o gamă vastă de condiții de riding, oferind fie performanță sportivă sau o plimbare mai liniștită în anumite condiții pentru a negocia suprafețele alunecoase cu încredere. Sistemul electronic de cruise control permite menținerea vitezei dorite printr-o simplă apăsare de buton. O dată ce acesta este activat, riderul nu mai trebuie să aplice constant accelerația. Versys 1000 S aduce funcția de management la viraje KCMF, plus sistemul inteligent KIBS de antiblocare a frânelor. Varianta Versys 1000 SE dispune în plus și de funcția KECS de control electronic a suspensiei.

AMI MÉG ÉRDEKELHET