Un propulsor electric portabil simplifică navigația sustenabilă și silențioasă

eLite debutează ca fiind cea mai mică și mai ușoară serie de motoare exterioare de la ePropulsion.


Producătorul chinez de motoare electrice ePropulsion a prezentat cea mai mică și mai versatilă motorizare exterioară electrică de până acum. Noul eLite outboard cântărește mai puțin de 7 kg și este conceput pentru a aduce cuplu și putere imediată pentru ambarcațiunile de dimensiuni reduse. Unitatea de propulsie plug-and-play se transportă cu ușurință în apă, se atașează și se detașează cu un sistem de montare simplu, cu un singur click, și oferă până la o oră și jumătate de putere silențioasă, fără emisii.

Spre deosebire de motoarele exterioare electrice mari și performante, cu baterii separate, eLite are un design "all-in-one", cu un pachet de baterii litiu-ion integrat direct în structura sa subțire. Acesta măsoară puțin 89 cm lungime și cântărește 6,7 kg, ceea ce îl face ușor de transportat spre și de la apă. Cârma chiar se și pliază pentru a funcționa ca un mâner de transport.

eLite este poziționat ca o alternativă la motoarele exterioare mici cu combustie, fiind conceput pentru a propulsa bărci cu vâsle, șalupe gonflabile mici și ambarcațiuni pneumatice. Are o putere nominală de 500 de wați pentru viteze maxime de aproximativ 7,5 km/h. Poate, de asemenea, să pornească un impuls sportiv de 750 W timp de până la un minut, ceea ce duce viteza maximă la puțin peste 8 km/h.

Bateria de 378 Wh plasată în interiorul structurii de aluminiu a eLite oferă o durată de funcționare estimată la 1,5 ore, atunci când se utilizează la 250 de wați sau la jumătate din această durată, atunci când se ajunge la puterea maximă de 500 W. Sistemul inteligent de gestionare a bateriei optimizează utilizarea energiei și reglează nivelul bateriei, care poate fi vizualizat prin intermediul afișajului integrat în partea superioară a unității.

EPropulsion își face estimările privind viteza și durata de funcționare ținând cont de prezența unei singure persoane pe o barcă de 2,4 m și 117 kg, care plutește în ape calme - designul ambarcațiunii, dimensiunea, greutatea totală la bord, vremea și alți factori vor afecta viteza și autonomia reală.

www.youtube.com

ePropulsion eLite Electric Outboard Motor: Redefining Your Eco Boating Experience

Designul ultraportabil al lui eLite face ca acesta să fie ușor de transportat departe de barcă pentru încărcare și vine echipat din fabrică pentru conectarea la curent alternativ. Cu accesoriile disponibile, bateria se poate încărca și de la o sursă de 12 V, cum ar fi o mașină sau cu panouri solare. Există și un port USB-C pentru a încărca smartphone-uri și alte dispozitive de pe bateria internă. eLite este disponibil pentru precomandă prin intermediul rețelei de distribuitori ePropulsion la prețul de 999 USD.

AMI MÉG ÉRDEKELHET