Több mint 100 előadás és koncert a nagyváradi FestiFall 2023 rendezvényen!

Richard Clayderman, Loredana Groza vagy éppen a Nouvelle Vague koncertje, drónshow, légibalett-előadások, tűzijáték – csak néhány az október 13-15. között sorra kerülő nagyváradi városnapok, a FestiFall 2023 fő attrakciói közül.

Október 13-án, pénteken kezdődik a nagyváradi városnapok idei kiadása, a szervezők pedig az eddigi „legösszetettebb és legambiciózusabb” FestiFall megrendezését ígérik. A rendezvény idéntől már öt helyszínen zajlik majd – Szent László (Unirii) tér, görögkatolikus püspöki palota, Zöldfa (Vasile Alecsandri) utca, Bémer(Ferdinand) tér, Ezredévi emléktér (Libertății) – és első alkalommal három színpadot is felállítanak. A teljes program összesen több mint 100 előadást, koncertet és rendezvényt ölel fel.

Fotó: Facebook

Nagyvárad nemcsak a lenyűgöző, főleg szecessziós építészete miatt népszerű, de az egymást érő programok miatt is.

Ezek közül is kitűnik az őszi, többnapos FestiFall, amelyet idén október 13-15. között szerveznek meg. A városnapi rendezvények epicentruma továbbra is a Szent László tér marad, itt lépnek majd fel a legfontosabb művészek, mint a legendás zongorista, Richard Clayderman, a francia Nouvelle Vague együttes, a Moonlight Breakfast, Loredana, Mădălina Pavăl és zenekara, valamint a NOR és a Celelalte Cuvinte.

A Zöldfa utcáról indulnak ki a belvárost körbejáró utcai színészek, a görögkatolikus püspöki palota pedig helyi tervezők kiállításainak, a művészeti hallgatók munkáinak, valamint fenntartható divatvásárnak ad otthont. A Bémer tér DJ-kkel és street food részleggel, illetve vidámparkkal várja a kicsiket és nagyokat, míg az Ezredévi emléktéren a kolozsvári Jazz in the Park fesztivállal együttműködésben felállított jazz- és világzenei színpadon szól majd a zene. Minden rendezvény ingyenes, a teljes program itt található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET