Jazz-hétvége Nagyváradon – negyedik alkalommal szervezik meg az ORA Jazz Fesztivált

Az ORA Jazz Fesztivál 2023 november 17-19. között hat koncertet kínál a műfaj kedvelőinek a Nagyváradi Állami Filharmóniában és a neológ zsinagógában. Többek között német, norvég, brit és francia művészek lépnek majd fel.

Fotó: Facebook


Az ORA Jazz Festival 2023 hat koncertje egy zenei invitációnak ígérkezik a jazz-stílusok változatos világába. A fesztivál koncertjei egyaránt szólnak azoknak, akik ismerős hangzásokat szeretnének élvezni, és azoknak is, akik zenei horizontjukat szeretnék tágítani.

A pénteki és szombati koncerteket az Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében rendezik.

A pénteki programban a neves németországi ACT Music kiadó két zenekara szerepel. A Nils Kugelmann Trio vezetője Nils Kugelmann nagybőgős, a 2023-as European Young Artists Award győztese. A The Jakob Manz Project az idei Német Jazz-díjra jelölt fiatal szaxofonos zenekara.

Szombaton először a Tuva Halse Quintet (Norvégia) lép fel, akik az új albumuk zenéjét népszerűsítik, valamint a Bansal/Sriram/Shaw Iversen trió koncertezik, akik a jazz, az improvizáció, az indiai klasszikus zene és az elektronikus zene eszközeinek felhasználásával hoznak létre egyedi hangzásvilágot.

Fotó: Facebook

A vasárnapi koncerteknek a város rendezvényteremként működő neológ zsinagógája ad otthont, ahol a francia csellista Vincent Courtois és a londoni basszusgitáros SHRI (Shri Sriram) ad egy-egy szólókoncertet.

A napijegyek és bérletek megvásárolhatók online a www.bilete.ro honlapon, illetve a helyszínen kaphatók, a nap első koncertjének kezdete előtt. A fesztiválról további információk a rendezvény Facebook- és Instagram-oldalán találhatók.

From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET