Utazás és gasztronómia a kanapéból! Top 5 gasztrosorozat a Netflixen!

Ha a kanapéd kényelmében szeretnéd bejárni a világot, akkor jól jegyezd meg ezt az öt főzős-utazós Netflix-sorozatot.

Fotó: Netflix

Utazás, kóstolás, sütés-főzés, sztárok és sztárséfek – a Netflix streamingplatform következő gasztroműsorainak középpontjában a jó ételek és az őket körülvevő kulináris kultúra áll. Egy biztos, ahogy elkezded nézni ezeket a szériákat, azonnal megéhezel!

​The Chef Show

www.youtube.com

The Chef Show | Official Trailer | Netflix

Sztárok, finom ételek és utazás – tökéletes kombináció! A remek sorozat indulása a Marvel- és a Star Wras-univerzumból ismert Jon Favreau rendező, forgatókönyvíró és színész saját sikerfilmje, A séf forgatásához kapcsolódik. A szériában Favreau és Roy Choi mesterszakács együtt járják be az Egyesült Államokat, hogy sztárokkal és híres séfekkel főzzenek együtt. Az epizódokban különleges ételeket készítenek, amelynek a receptjét lépésről lépésre be is mutatják.

Ugly Delicious

www.youtube.com

Ugly Delicious | Official Trailer [HD] | Netflix

A híres séf, David Chang egy ínycsiklandó, kultúrákon átívelő útra viszi barátait, hogy megkeresse a legfinomabb ételeket. Bemutatja híres receptek egyedi változatait, miközben folyamatosan elcsodálkozunk a különböző kultúrák közötti váratlan kapcsolatokon. Nagyszerű történetek az ételekről és a társadalomról, a lokálistól a globális nézőpontokig.

Somebody Feed Phil

www.youtube.com

Somebody Feed Phil | Official Trailer [HD] | Netflix

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb vígjáték-sorozata, a Szeretünk Raymond megalkotója, Phil Rosenthal körbeutazza a világot és belekóstol Bangkok, Lisszabon, Mexikóváros és megannyi más metropolisz konyhájába, miközben megismertet minket a helyi szokásokkal és kultúrával is. Tökéletes gasztrokalandozás, jó humorral fűszerezve.

Chef's Table

www.youtube.com

Chef's Table | Official Trailer [HD] | Netflix

Az Emmy-díjra jelölt sorozatban olyan gasztro-sztárokkal találkozunk, akik újszerű ételekkel és ízletes desszertekkel alakítják át az ínyenc konyhát: az eddigi hat évadban összesen 30 séffel ismerkedhetünk meg. A széria ráadásul spin off-okat is kapott, így a Netflix külön sorozatot szentelt a pizzáknak és a grillételeknek is.

Street Food

www.youtube.com

Street Food | Official Trailer | Netflix

A Netflix-sorozat különböző régiókat fedez fel, a következő mottó által vezérelve: ha igazán autentikus ételt akarsz enni utazásaid alatt, akkor mindenhol a street foodot válaszd! Az eddigi három, egyenként hat részes évad az Egyesült Államokba, Latin-Amerikába és Ázsiába kalauzol el minket, bemutatva az ínycsiklandó utcai ételek történetét, egyben megidézve az adott régiók és városok hangulatát is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET