În New York s-a deschis prima sală de expoziții imersive

Hall Des Lumières aduce experiențe cu artă imersivă în Manhattan pe tot parcursul anului.

Expozițiile imersive sunt un nou trend în lumea artei, cu numeroase evenimente temporare în întreaga lume, prezentând lucrările de renume ale lui Vincent Van Gogh, Claude Monet, Frida Kahlo și Leonardo da Vinci. Cel mai nou reper de artă digitală s-a deschis în New York!

Foto: Hall Des Lumières

Expozițiile imersive, care ne stimulează toate simțurile și ne transpun într-un alt loc sau într-o altă realitate cu ajutorul tehnologiei digitale s-au dovedit a fi extrem de populare pentru publicul larg. Amenajat în interiorul unei clădiri istorice din Manhattan, spațiul Hall Des Lumières va fi dedicat permanent experiențelor de artă imersive personalizate, debutând cu expoziția „Gustav Klimt: Gold in Motion”.

Foto: Hall Des Lumières

Odată ajunși în interior, oaspeții vor fi cufundați în animații iluminate de 30 de metri înălțime ale artei pictorului austriac Gustav Klimt, împreună cu o coloană sonoră originală și alte elemente senzoriale. Acestea vor fi proiectate pe pereții de marmură, coloanele, tavanul și elementele de sticlă ale spațiului, creând o experiență de neegalat.

Foto: Hall Des Lumières

Pentru a oferi un spectacol complet, co-creatorul Hall Des Lumières, compania franceză CulturesPaces, a lucrat cu Gianfranco Iannuzzi, specialistul care a proiectat alte câteva expoziții de artă imersivă în tendințe care prezintă lucrările lui Van Gogh, Paul Cézanne și Pierre-Auguste Renoir. Conform planurilor, expozițiile principale de la Hall Des Lumières vor fi deschise între 10-12 luni, după care va urma un alt show spectaculos.

Foto: Hall Des Lumières

De asemenea, întotdeauna vor fi expoziții temporare mai mici. Pentru început, prezentarea pictorului austriac Friedensreich Hundertwasser, care a inspirat o mare parte din lucrările lui Klimt. Vizitatorii pot experimenta, de asemenea, o creație numită „5 mișcări” realizată de studioul interdisciplinar Nohlab și o cameră infinită din oglinzi unde putem viziona un film numit „Recoding Entropia” de François Vautier, care abordează tema posibilităților vaste ale minții umane.

AMI MÉG ÉRDEKELHET