Modellvasút, Micimackó és a legendás karácsonyfa

New York-i élmények a téli ünnepi időszakban.

Fotó: Facebook

Joggal nevezik New Yorkot az Egyesül Államok legeurópaibb városának, amelynek hangulata még azok számára is ismerős, akik sosem keresték még fel. A rengeteg filmfelvételnek is köszönhetően, a metropolisz látványosságai cseppet sem tűnnek egzotikusnak, a rajzos videókban is megcsodálható helyekből pedig árad a karácsonyvárás hangulata.

​Ünnepi Modellvasút Show

Fotó: Facebook

A New York-i Botanikus kertben immár 32. alkalommal megrendezett, január 15-ig nyitva tartó Ünnepi Modellvasút Show nemcsak gyerekek, hanem felnőtteknek számára is hatalmas élmény. A vonatmodellek vágányai mintegy 200 legendás New York-i látványosság között kanyarognak, elkápráztatva a látogatókat.

The Seaglass Carousel

Fotó: Getty Images

A különleges hangulatú körhintán beülhetünk a 30 üveggyapotból készült színes hal egyikébe, hogy egy rövid ideig a tenger mélyén úszkálva érezzük magunkat. A Battery Parkban 2015-ben felállított körhinta a korábban a helyén működő, azóta Coney Islandre költöztetett new york-i Aquarium emlékét idézi fel.

Trinity Place Bar & Restaurant

Fotó: Facebook

A helyiséget eredetileg a kor legnagyobb banki trezorjának építettek 1904-ben, Andrew Carnegie megbízásából: eredeti, egyenként 35 tonnás ajtajait ma is láthatóak. Ma már viszont a Broadway egyik legmenőbb vendéglátóhelyeként működik.

Városi közkönyvtár

Fotó: Getty Images

A Bryan Parkban található intézmény az Egyesült Államok második legnagyobb nyilvános közkönyvtára, páratlan gyűjteménnyel. A Kincsek című állandó és ingyenes kiállítása 2021 szeptembere óta látogatható: többek között az eredeti Micimackót is megtekinthetjük, mivel az A. A. Milne könyvének hősét megihlető plüssmackót is kiállították.

Rockefeller-karácsonyfa

Fotó: Getty Images

A Rockefeller center előtt felállított karácsonyfa fényeinek kigyúlása minden év december elsején óriási ünnep. Az 1931 óra létező hagyományt az épületkomplexumon dolgozó munkásoknak köszönhetjük, amely egész decemberre az amúgy is pezsgő New York egyik legzsibongóbb pontjává varázsolja a helyet. A szokás szerint adományként felajánlott karácsonyfát minden évben nagy gonddal választják ki, idén egy 24,5 méter magas, New York állambeli norvég lucfenyőre esett a választás.

AMI MÉG ÉRDEKELHET