Birou pe roţi pentru nomazii digitali

Nissan a prezentat conceptul NV350 Caravan Office Pod.

Foto: Nissan


Pandemia ne-a adus home office, iar cea mai noua tendință constă în stilul de viață nomad digital – combinarea muncii cu călătoria. Ideea de bază este de a petrece timp semnificativ într-un loc exotic sau retras, de unde putem lucra în mod eficient, dar să avem parte şi de noi experienţe de călătorie. Nissan întâmpină aceste tendințe cu conceptul NV350 Office Pod prezentat la Salonul Auto Tokio 2021, organizat în spaţiul virtual.

www.youtube.com

【NV350 CARAVAN】 OFFICE POD CONCEPT

Conceptul este perfect creat după dorinţele nomazilor digitali, oferind un vehicul în care ei pot lucra indiferent de locul în care se află. Designul exterior sugerează că vehiculul se descurcă atât în oraş şi pe şosea, cât şi pe teren uşor accidentat. În interiorul său se află un birou mic, dar funcțional, completat cu scaun, spațiu pentru un monitor mare dar și o mică stație pentru aparatul de cafea. Când este folosit în oraș, cubul-birou este depozitat în spatele camionetei. Când proprietarul își dorește și are ocazia să lucreze în aer liber, într-un loc intim, modulul de birou poate fi glisat din partea din spate a mașinii utilitare, utilizatorul câștigând mult mai mult spațiu.

Foto: Nissan

Conceptul dispune, de asemenea, de un acoperiș plat care funcţionează ca balcon accesabil din interiorul vehiculului. Inginerii Nissan au inclus, de asemenea, un baldachin pentru a oferi umbră pe puntea de pe acoperiș.

Chiar dacă arată ca o opţiune atrăgătoare pentru cei care lucrează de la distanță și doresc să călătorească, vehiculul rămâne în faza de concept şi nu va intra în producţia de serie.

Foto: Nissan

AMI MÉG ÉRDEKELHET