Veneția interzice grupurile mari și difuzoarele pentru a le face viața mai ușoară localnicilor

Orașul italian va impune restricții la numărul de persoane din grupurile de turiști, ca parte a misiunii sale de a reglementa mulțimile uriașe și de a îmbunătăți viața locală.

Foto: Shutterstock


Veneția a anunțat noi limite privind numărul de turiști dintr-un grup - cea mai recentă măsură pentru a reduce presiunea turismului de masă asupra celebrului oraș cu canale. Începând cu luna iunie, grupurile vor fi limitate la 25 de persoane - sau aproximativ jumătate din capacitatea unui autocar turistic. Utilizarea difuzoarelor, "care pot genera confuzie și perturbări", va fi, de asemenea, interzisă, au precizat reprezentanții orașului într-o declarație.

Foto: Getty Images

Oficialul orașului însărcinat cu securitatea, Elisabetta Pesce, a declarat că politicile au ca scop îmbunătățirea circulației grupurilor prin centrul istoric al Veneției, precum și prin insulele foarte vizitate Murano, Burano și Torcello. De asemenea, acestea au ca scop îmbunătățirea vieții celor care locuiesc și lucrează în oraș. Măsurile mai trebuie să fie examinate de consiliul municipal, dar dacă vor fi aprobate, vor fi puse în aplicare la 1 iunie.

Orașul a anunțat anterior că intenționează să testeze o nouă taxă pentru turiștii de o zi.

Foto: Getty Images

Taxa de 5 euro de persoană va fi aplicată în 29 de zile de vârf între aprilie și jumătatea lunii iulie, inclusiv în majoritatea weekend-urilor. Aceasta este menită să reglementeze aglomerația, să încurajeze vizitele mai lungi și să îmbunătățească calitatea vieții pentru locuitorii din Veneția.

Agenția culturală a ONU a citat impactul turismului asupra fragilului oraș lagunar ca fiind un factor important care a determinat-o să ia în considerare de două ori plasarea Veneției pe lista UNESCO a siturilor de patrimoniu în pericol. Orașul a scăpat prima dată prin limitarea accesului navelor mari de croazieră prin canalul Giudecca și din nou în septembrie, când a anunțat introducerea taxei pentru excursiile de o zi, care fusese amânată în urma declinului turismului în timpul pandemiei COVID-19.

AMI MÉG ÉRDEKELHET