Kipróbálnád? Szikla szélén „lebegő” luxuskabinok, lenyűgöző kilátással!

A Bolder Star Lodges menedékházak bérleti díja mintegy 450 euró egy éjszakára.

Fotó: The Bolder

A Snøhetta építésziroda és a háztartási cikkeket forgalmazó Vipp közösen hozott létre egy luxus vakációs házakból álló minitelepet. Norvégia vidéki részén, egy fjord fölé épített kompakt kabinok különlegessége, hogy a speciális tervezésű, nagy méretű ablakoknak köszönhetően a vendégek úgy érzik, mintha egy szikla szélén lebegnének.

Fotó: The Bolder

Skandináviában nem szokatlan, hogy a vadregényes tájat különleges szálláshelyekről csodálhatjuk meg, de még ezek közül is kiemelkedik a Bolder Star Lodges négy külön álló kabinja. A külső dizájn aszimmetrikus formákból tevődik össze, de a legfőbb különlegesség, hogy a szikla szélére épített házikókban ébredve, úgy érezzük, hogy a fjord felett lebegünk.

Fotó: The Bolder

A házak kezeletlen vörös cédrusból készültek, amelynek színe idővel természetes módon szürkére változik, így az épületek beleolvadnak a Norvégia nyugati partján fekvő Lysefjorden sziklás tájába. A 38 négyzetméteres kabinok egy-egy acélhídon keresztül közelíthetők meg. A Snøhetta a projekt környezetre gyakorolt hatására is gondolt, így újra felhasználták az építkezés során eltávolított fákat és földgránitot.

Fotó: The Bolder

A belső elrendezés atipikus, a konyha és az étkező az emeleten található, míg a földszinten a tájra néző ágy és a fürdőszoba kapott helyet. A kiváló minőségű anyagok, mint például a tölgy, a márvány és a bőr, érdekes kontrasztot alkotnak az alsó szinten található nyers betonpadlóval. A házikók az elektromos hálózatra vannak kötve, de a víz egy közeli forrásból származik, és egy víztisztító rendszeren keresztül érkezik. A lenyűgöző kilátással rendelkező, gyönyörű faházakban egy éjszaka ára 4900 norvég koronától, azaz körülbelül 450 eurótól indul.

Fotógaléria

Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


Fotó: The Bolder


AMI MÉG ÉRDEKELHET