Noul Hyundai KONA: un SUV popular cu exterior futurist

Hyundai a dezvăluit noua generație a SUV-ului subcompact KONA.

Foto: Hyundai

Noul KONA a evoluat din toate punctele de vedere, cu scopul de a oferi mai multă diversitate, pentru a se adapta diferitelor stiluri de viață. Deși arhitectura celor patru versiuni (electric, plug-in hibrid, motor cu ardere internă și varianta sport, N Line) este comună, fiecare variantă are un stil futurist specific.

Foto: Hyundai

Hyundai KONA oferă acum dimensiuni mai mari. În comparație cu versiunea anterioară, noul model este mai lung cu 150 mm (lungime: 4.355 mm), mai lat cu 25 mm și are un ampatament mai mare cu 60 mm. Spre deosebire de majoritatea vehiculelor care sunt disponibile cu o varietate de sisteme de propulsie, procesul de dezvoltare a noului KONA a început cu designul variantei electrice, care a fost ulterior adaptat pentru celelalte versiuni.

Foto: Hyundai

Aspectul distinctiv al părții frontale contribuie la îmbunătățirea performanțelor aerodinamice.

Dinamismul modelului este accentuat de bandourile adânc sculptate ale pasajelor roților, care includ farurile și lămpile spate. În laterale, liniile caroseriei conectează în unghiuri precise bandoul cromat cu spoilerul, conturând întregul autovehicul.

Cele patru versiuni se diferențiază prin elementele de design. Modelul electric se remarcă prin detalii grafice specifice temei de design Hyundai – Parametric Pixels, evidențiate de grila de admisie și de bara de protecție spate, de jantele din aliaj de 19 inci, pragurile aerodinamice, linia caroseriei, precum și de oglinzile negre și de plafonul negru (disponibile opțional).

Foto: Hyundai

Noul habitaclu accentuează caracterul practic al autovehiculului, oferind mai mult spațiu pentru o experiență îmbunătățită la bord. Arhitectura inspirată de EV include o configurație sportivă, cu o consolă mobilă, care evidențiază eleganța interiorului. Cele două ecrane de 12,3 inci și consola mobilă conferă un aspect high-tech. În plus, experiența utilizatorului este îmbunătățită de iluminarea ambientală. Consola centrală – care utilizează tehnologia shift-by-wire – este acum poziționată în spatele volanului, asigurând o configurație minimalistă și un interior spațios.

AMI MÉG ÉRDEKELHET