Cel mai nou model Nissan X-Trail a fost lansat pe piață

Noul model Nissan X-Trail oferă un design robust, elemente practice versatile și sistem avansat de tracțiune integrală.

Foto: Nissan

Următorul pas al ofensivei Nissan pe piața vehiculelor electrificate prinde contur odată cu premiera a celei de-a patra generații X-Trail. Aproape șapte milioane de unități X-Trail au fost vândute la nivel global, făcându-l unul dintre cele mai populare vehicule pentru familiști.

Foto: Nissan

Clienții pasionați de aventură se vor bucura din plin de performanța dinamică îmbunătățită și tehnologiile avansate de electrificare oferite de noua generație X-Trail. Modelul va fi disponibil atât cu cinci, cât și cu șapte locuri, o soluție convenabilă pentru călătoriile cu familia extinsă sau cu prietenii.

Exteriorul este evidențiat de elemente de design Nissan, cum ar fi plafonul său distinctiv cu design fluid și grila frontală V-motion.

Din lateral, datorită pasajelor robuste ale roților din față și din spate, X-Trail este o prezență impunătoare pe șosea, în vreme ce, elementele de la baza ușilor conferă un design fluid împreună cu liniile precise ale ușilor. Caroseria noului X-Trail va fi disponibilă într-o paletă de 10 culori, dintre care cinci combinații în două tonuri, punând în total la dispoziție 15 variante de culori.

Foto: Nissan

Sistemul e-POWER al noului X-Trail este compus dintr-o baterie de mare putere și un grup motopropulsor integrat cu un motor pe benzină cu raport de compresie variabil de 1,5 litri, un generator de putere, un invertor și un motor electric frontal – puterea totală a sistemului este 201 CP.
Motorul pe benzină este folosit exclusiv pentru a genera electricitate, în timp ce roțile sunt acționate complet de motorul electric.

Răspunsul instantaneu oferă o senzație de cuplu ridicat și o accelerație agilă, respectiv, sistemul de propulsie e-POWER garantează și un condus silențios.

Foto: Nissan

Va fi disponibilă și un model cu sistem de propulsie tradițional, cu motor turbo de 1,5 litri. Generând 161 CP și un cuplu de 300 Nm, această variantă va fi disponibilă doar pentru configurația 2WD, puterea către roti fiind realizată prin transmisia variabilă continuă Xtronic. Noul X-Trail lansat în Europa dispune de un nou sistem de tracțiune integrală conceput să funcționeze cu sistemele de propulsie electrificate Nissan: e-4ORCE va oferi o tracțiune stabilă și fiabilă, precum și o accelerație sigură în orice condiții.

Un nou stil de condus în oraș

Foto: Nissan

Nissan a dezvoltat o experiență complet nouă de conducere cu „o singură pedală”, numită e-Pedal Step. Conceput pentru a elimina efortul repetitiv al condusului urban, de oprire- pornire, în care șoferul schimbă frecvent piciorul de pe accelerație pe frână, e-Pedal Step le permite șoferilor să accelereze și să frâneze folosind doar accelerația. Sistemul trebuie mai întâi activat de comutatorul de pe consola centrală și odată cuplată, accelerația va funcționa ca de obicei. La eliberarea pedalei de accelerație, e-Pedal Step va frâna X-Trail cu 0,2 g, suficient pentru a aprinde luminile de frână și pentru a reduce viteza până la o viteză minimă, însă fără a o opri complet. Acest lucru face ca manevrele de parcare cu viteză redusă să fie cât mai fluide posibil. Șoferii își vor adapta rapid aportul pedalei de accelerație pentru a menține progresul lin, experiența de condus în mediul urban devenind mai intuitivă și mai puțin solicitantă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET