Performanță și stil – BMW M4 cu un design împrospătat

Mai multă putere, elemente de design restilizate, noi opţiuni de personalizare şi inovaţii digitale – BMW M GmbH continuă povestea de succes a celor mai bine vândute modele ale sale în segmentul median premium.

Foto: BMW

Noile BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabriolet evidenţiază acum şi mai intens genele de motorsport. O creştere cu 20 CP a puterii maxime pentru modelele BMW M4 Competition cu M xDrive, faruri noi, stopuri laser, jante M forjate din aliaj uşor cu un design nou, volane şi ornamentele interioare, precum şi sistemul de operare BMW 8.5 marchează punctele importante ale dezvoltării suplimentare pentru gama de modele 2024.

Foto: BMW

BMW a prezentat noile versiuni cu facelift a modelelor M4 Coupé şi Convertible: lansarea pe piaţa mondială va începe odată cu începerea producţiei în martie 2024. Motorul cu şase cilindri în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, va fi disponibil în viitor cu trei niveluri de performanţă – 480, 510 și 530 CP CP. Aceasta din urmă este oferit de noile versiuni M4 Competition cu M xDrive, fiind disponibil la variantele cu tracţiune integrală atât Coupé, cât şi Cabriolet.

Foto: BMW

În timp ce prima variantă este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde, noul M4 Competition Cabrio cu M xDrive are nevoie de 3,7 secunde pentru a realiza sprintul 0-100 km/h. Toate variantele de model ating o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Această valoare poate fi crescută la 280 km/h cu pachetul opţional M Driver's (BMW M4 Competition Cabriolet cu M xDrive) sau, respectiv, la 290 km/h.

Funcţionarea sistemelor de asistare a condusului poate fi controlată prin intermediul butonului M Mode situat pe consola centrală, pentru a garanta experienţa captivantă tipică a condusului unui automobil sport de înaltă performanţă. De exemplu, în modul TRACK disponibil opţional, care este conceput pentru utilizarea pe circuit, toate sistemele de confort şi siguranţă sunt dezactivate temporar.

Foto: BMW

Echipamentul standard pentru noile BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabrio include controlul distanţei de parcare (Park Distance Control) cu senzori în faţă şi în spate, tempomat cu funcţie de frânare, avertizare la coliziune frontală cu intervenţie de frânare, avertizare la părăsirea benzii, inclusiv funcţia de revenire pe bandă cu asistenţă la direcţie, şi recunoaştere semnelor de circulaţie cu informaţii despre limita de viteză şi indicator privind interdicţia de depăşire. Caracteristicile opţionale pentru modelele Competition includ asistent de control al direcţiei şi al benzii cu asistenţă automată pentru limitarea vitezei, asistent pentru menţinerea benzii şi recunoaşterea fazelor semaforului (funcţie limitată la anumite pieţe), precum şi tempomat activ cu funcţie Stop & Go, ca parte integrantă a Driving Assistant Professional. Asistentul de parcare facilitează parcarea automată (intrarea în/ieşirea din spaţii) şi include şi asistentul de marşarier ca standard.

Foto: BMW

O caracteristică specială concepută exclusiv pentru BMW M4 Coupé pentru personalizarea aspectului exterior este grafica de design M opţională pentru capotă şi hayon. Aceasta este realizată printr-un proces automatizat special de vopsire şi nu prin benzi autocolante, pentru o calitate ridicată a finisajelor. Elementele de culori contrastante sunt disponibilă fie în negru lucios, fie în roşu lucios. Acoperişul opţional din oţel, disponibil gratuit, include un plafon glisant din sticlă acţionat electric şi oferă un accent suplimentar de design: partea metalică a acoperişului este finisată în negru lucios în loc de culoarea caroseriei.

Foto: BMW

Designul interior sportiv al noilor versiuni ale modelelor de înaltă performanţă a trecut printr-un proces de optimizare. Noile modele de volan şi elemente de control, precum şi materiale de înaltă clasă pentru panoul de bord şi ornamentele interioare îmbunătăţesc atmosfera exclusivă din interiorul cockpiturilor specific M al automobilelor sport.

Combinaţia de ecrane complet digitale cuprinde un monitor de 12,3 inci (31,24 cm) în spatele volanului şi un monitor de control cu diagonala ecranului de 14,9 inci (37,885 cm). Informaţiile specifice M de pe ecranul central curbat BMW de înaltă rezoluţie, care este înclinat spre conducător, îl ajută pe cel de la volan să se concentreze pe deplin asupra condusului. Sistemul de afişare şi operare, care include şi Asistentul Personal Inteligent BMW se bazează acum pe sistemul de operare BMW 8.5. Grafica specifică M şi conţinutul de pe ecranul de informaţii şi de pe monitorul de control au fost completate de o nouă formă de funcţionare pentru controlul automat al climei pe trei zone, disponibilă standard.

AMI MÉG ÉRDEKELHET