BMW a lansat un model grand tourer de top: noul M5 CS

Cel mai puternic motor de serie care a purtat vreodată sigla BMW, cel mai performant BMW M5 construit vreodată, primul BMW M5 CS.

Foto: BMW Group

Şi mai sportiv, şi mai luxos, şi mai exclusivist: BMW M GmbH îşi extinde gama de modele CS ultrasportive odată cu lansarea BMW M5 CS.

Foto: BMW Group

Bazându-se pe prezenţa gamă recent lansată cu BMW M3 CS, BMW M4 CS şi BMW M2 CS, BMW M oferă acum - pentru prima dată în istorie- o ediţie exclusivă CS a legendarului BMW M5. Ca vârf de gamă, BMW M5 CS aduce un model BMW M al superlativelor şi stabileşte o serie de performanţe istorice: este cel mai puternic motor de serie care a purtat sigla BMW. Lansarea pe piaţă a noului BMW M5 CS va începe în primăvara anului 2021.

Motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologia BMW M TwinPower Turbo, dezvoltă 635 CP la BMW M5 CS - cu 10 CP mai mult decât la BMW M5 Competition. Acest lucru face ca noul model ediţie specială să fie cel mai puternic automobil din istoria BMW M. M5 CS oferă, pe de o parte, caracterul impresionant pentru utilizarea cotidiană şi, pe de altă parte, plăcerea condusului şi performanţe excepţionale pe circuit. Totul se datorează angajamentului riguros pentru un design uşor (care produce o reducere a masei cu aproximativ 70 de kilograme faţă de BMW M5 Competition), reglajului personalizat al şasiului şi sistemul M xDrive, cu abordarea sa de control inteligent centralizat pentru diferenţialul M activ.

Foto: BMW Group

Patru persoane se pot bucura de această experienţă de condus la superlativ - două pe scaunele M Carbon exclusive din faţă şi două pe scaunele individuale din spate. Scaunele din faţă sunt îmbrăcate în piele Merino fină de culoare neagră, cele din spate în piele Merino, iar toate patru au accente Mugello Red. Tetierele afişează o schiţă a legendarului circuit Nürburgring. BMW M5 CS include şi alte elemente de personalizare speciale: conturul grilei BMW în Gold Bronze, tuburile de lumină în formă de L ale farurilor BMW Laser, iluminează galben în loc de alb atunci când sunt pornite faza scurtă, faza lungă sau Welcome Ligts, un ultim dealiu care este o referinţă la curesele de GT unde acum BMW participă cu BMW M6 GT3 şi BMW M8 GTE.

Ediţia specială BMW M5 CS se deosebeşte de BMW M5 Competition prin accente exclusive în Gold Bronze, plus o serie de elemente ale caroseriei din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) şi unele din fibră de carbon.

Galerie foto:






AMI MÉG ÉRDEKELHET