Indiana Jones se întoarce – în urma misterelor prin întreaga lume

Veniți cu noi în principalele locații de filmare a peliculei „Indiana Jones și cadranul destinului.”

Arheologul și vânătorul nostru de comori preferat se întoarce pe marele ecran pentru a cincea oară: „Indiana Jones și cadranul destinului” este un film de aventură în toată regula! Farmecul lui Harrison Ford, misterul palpitant și locațiile uimitoare vă vor purta din nou într-o călătorie prin imaginație.

Revine seria de filme care se bucură de un succes neîntrerupt de 40 de ani!

Harrison Ford, care a devenit vedetă cu Star Wars, a fost distribuit în rolul profesorului de arheologie chipeș, iar 40 de ani mai târziu este încă inseparabil de acesta. Filmată în Iordania, Anglia și Tunisia, dar și în Germania, Italia și Franța, trilogia originală din anii ’80 a făcut senzație în întreaga lume. Popularitatea seriei a dus la o continuare, care a fost lansată abia în 2008. În ciuda așteptărilor mari, „Indiana Jones și regatul craniului de cristal” nu a fost cel mai popular film din serie și, deși a încasat 785 de milioane de dolari, fanii au fost nemulțumiți.

Iată șansa de a îndrepta lucrurile: cel de-al cincilea și ultimul capitol al seriei va sosi pe 30 iunie 2023!

Acesta va fi primul și singurul care nu va fi regizat de Steven Spielberg (a fost înlocuit de James Mangold) și scris de George Lucas – cei doi giganți ai cinematografiei au avut de această dată roluri de producători. Rolul principal este, bineînțeles, interpretat de Harrison Ford - Indiana Jones, acum împreună cu fina sa Helene (Phoebe Waller-Bridge). Ei încearcă să salveze lumea de un fost ofițer nazist care lucrează pentru NASA, Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), care vrea să folosească în scopuri proprii o relicvă antică ce ar putea modifica timpul și cursul său.

Foto: Shutterstock

Castelul Maniace

Printre altele, filmul din 2023 ne duce în Egipt, unde mai întâi străzile aglomerate sunt date peste cap într-o urmărire întortocheată cu tuk-tuk-uri, apoi legendarul bici îi înfruntă pe băieții răi într-o scenă periculoasă într-un bar. Sicilia este, de asemenea, un cadru cheie în poveste. Peste 600 de persoane au luat parte la filmările de aici, trecând de la o locație magnifică la alta. În cel de-al cincilea film Indiana Jones vor apărea Siracusa și castelul său emblematic Maniace, dar și atracții turistice precum peștera Grotta Dei Cordari sau orașele Cefalù și Marsala.

Foto: Shutterstock

Viaduct în Scoția

Realizatorii s-au asigurat să-și găsească locația perfectă pentru fiecare scenă din film.

Nu e de mirare că au călătorit și în Scoția. Filmul prezintă viaductul Leaderfoot și fermecătorul oraș Biggar, dar și St. Vincent, una dintre străzile principale din Glasgow! De asemenea, filmul vă poartă într-o urmărire spectaculoasă cu motocicleta pe străzile din Glencoe, una dintre cele mai captivante zone din vestul Scoției. Locația nu poate fi mai perfectă de atât: apele întunecate ale Loch Leven și dealurile care înconjoară satul dau viață Highlands-ului dintr-o singură privire. De asemenea, intriga filmului Indiana Jones din acest an te duce la New York, chiar dacă echipa nu a petrecut nici măcar un minut acolo. Cu câteva modificări ale peisajului stradal, multă recuzită și mașini de epocă, Londra și Glasgow au servit drept "sosia" orașului american.


AMI MÉG ÉRDEKELHET