Primul hotel din Viena al lanțului Rosewood a fost amenajat în fosta casă a lui Mozart

Hotelul de lux din capitala Austriei este construit în interiorul unei clădiri istorice în care a locuit cândva legendarul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart.

Brandul de lux Rosewood Hotels își extinde portofoliul european prin lansarea primului lor hotel din Viena.

Foto: Rosewood Vienna

Rosewood Vienna este un tribut adus stilului de viață vienez și va fi punctul central al scenei vibrante a orașului, unde se întâlnesc bucătăria, cultura și latura cosmopolită. Clădirea din secolul al XIX-lea este situată în Orașul Vechi, în apropierea unor situri istorice și a unui centru comercial de lux. Clădirea istorică este fostul sediu al instituției financiare Erste Group. A găzduit, de asemenea, un apartament în care a locuit cândva legendarul compozitor Wolfgang Amadeus Mozart și unde a compus opera „Răpirea din serai”, printre alte lucrări celebre.

Foto: Rosewood Vienna

Noul hotel oferă 71 de camere și 28 de apartamente, inclusiv suita prezidențială de 1.800 de metri pătrați. Acesta este primul hotel de lux deschis în Viena în peste 10 ani. Este a cincea proprietate a mărcii pe piața europeană după Spania, Italia, Franța și Anglia. Proprietatea urmează să își deschidă porțile oaspeților pe 1 august. Tarifele încep de la 750 EUR pe noapte pentru camerele standard și 1.550 EUR pe noapte pentru apartamente.

Foto: Rosewood Vienna

Toate camerele au o paletă de culori neutre, cu accente de design care aduc omagiu vechiului glamour al istoriei Vienei. În interiorul suitei prezidențiale, oaspeții beneficiază de o cameră de zi, bucătărie și zonă de divertisment, în plus de o sală de mese opulentă pentru opt persoane. Hotelul are, de asemenea, un cocktail bar pe acoperiș creat de firma de design interior Kroenland și o braserie cu o listă de vinuri axată pe specialități austriece. Pentru cei care doresc să se relaxeze, hotelul va include centrul spa emblematic al mărcii Asaya, oferind un meniu complet de masaje și tratamente.

AMI MÉG ÉRDEKELHET