Polivalent minimalist: MINI a prezentat noul Countryman

Cu un plus de 6 centimetri în înălţime şi 13 centimetri în lungime, noul MINI Countryman a crescut considerabil în comparaţie cu predecesorul său.

Foto: BMW Group

În a treia generaţie electrificată, cel mai mare model din noua familie MINI continuă călătoria mărcii într-o eră a mobilităţii electrice fără emisii la nivel local. Modelul crossover compact a fost un succes încă de la lansarea pe piaţă în 2010, prin arhitectura cu cinci uşi şi - nou pentru MINI la acea vreme - o lungime de peste patru metri. Tracţiunea integrală opţională asigură plăcere a condusului în siguranţă şi fără limite - chiar şi în afara drumurilor asfaltate.

Foto: BMW Group

Cu pasaje mai largi ale roţilor, imaginea caracteristică şi un design minimalist modern, cu suprafeţe clar proiectate, noul MINI Countryman dispune de o prezenţă semnificativ îmbunătăţită. Cu o lungime de 4.433 mm, o lăţime de 1.843 mm şi o înălţime de 1.656 mm, noua generație este atât un model polivalent elegant, cât şi un partener spaţios de zi cu zi. Poziţia scaunelor din spate poate fi reglată în lungime cu până la 13 cm, iar spătarul celor trei scaune din spate este reglabil individual în şase poziţii cu până la 12 grade. Aceasta înseamnă că scaunul fie oferă opţiunea de a se apleca pe spate, fie susţine o postură verticală. Cu bancheta din spate rabatată, chiar şi articolele voluminoase pot fi transportate cu uşurinţă în portbagajul al cărui volum variază între 460 şi 1.450 de litri. Un compartiment suplimentar în podea oferă spaţiu convenabil pentru accesoriile de încărcare ale modelului MINI Countryman electric.

Foto: BMW Group

Tabloul de bord al noului model funcţionează în totalitate fără un ecran suplimentar în spatele volanului: tot conţinutul relevant este proiectat pe Head-Up Display opţional sau pe ecranul central. Noile moduri MINI Experience şi sistemele extinse de asistare a condusului, inclusiv Asistentul Personal Inteligent MINI controlat prin voce, fac excursiile cu mașina să fie şi mai confortabile şi distractive. În timpul interacţiunii dintre utilizator şi automobil, noul Asistent Personal Inteligent MINI învaţă continuu din manevrele repetitive. Bazându-se pe date geografice, de exemplu, automobilul poate învăţa să deschidă automat geamul atunci când intră într-o parcare, pentru accesarea butonului de deschidere al barierei, de exemplu.

Acest lucru face ca rutinele de zi cu zi să fie mai convenabile şi mai personale.

Foto: BMW Group

Experienţa captivantă de utilizator adaugă opţiuni de personalizare complet noi noului MINI Countryman. În modul Personal, de exemplu, o imagine selectată individual poate fi setată ca fundal prin intermediul aplicaţiei MINI. Culorile dominante ale imaginii sunt preluate printr-un algoritm special pentru a fi proiectate pe suprafeţele tabloului de bord textil. Iluminarea ambientală de sub tabloul de bord şi din oglinda exterioară este de asemenea sincronizată corespunzător. Opţiunea inovatoare MINI Digital Key Plus cu comunicare UWB foloseşte smartphone-ul şi pentru a asigura o interacţiune şi mai simplă cu automobilul. Astfel, smartphone-ul se transformă într-o cheie, permiţând deschiderea automată a maşinii. Cheia digitală poate fi transferată către diferiţi utilizatori şi înlocuieşte predarea cheii clasice a automobilului pentru un car-sharing mai simplu. Aplicaţia MINI oferă şi alte funcţii care măresc siguranţa. Cu opţiunea Remote 360, de exemplu, împrejurimile automobilului parcat pot fi vizualizate în aplicaţia MINI. O cameră din interior oferă o vedere a acestuia. În plus, funcţia Snapshot oferă posibilitatea de a surprinde momentele împărtăşite într-o fotografie şi de a le încărca direct pe smartphone.

Foto: BMW Group

MINI Countryman electric este disponibil în două niveluri de performanţă: ca Countryman E (cu o putere de 204 CP şi un cuplu de 250 Nm) are o autonomie de 462 km, în timp ce versiunea SE ALL4, al cărui sistem de propulsie oferă 313 CP şi 494 Nm, oferă o autonomie maximă de 433 km. Bateria de la MINI Countryman poate fi încărcată prin curent alternativ cu 22 kW. Încărcarea rapidă cu curent continuu este posibilă cu 130 kW la ambele modele electrice. Aceasta înseamnă că mai puţin de 30 de minute de încărcare la o staţie de încărcare rapidă sunt suficiente pentru a ridica nivelul bateriei de la 10% la 80%. Noul MINI este disponibil şi cu motoare pe benzină. Este oferit ca Countryman C cu tracţiune faţă, un S ALL4 cu tracţiune integrală şi un model cu putere crescută, cu tracţiune integrală, în varianta Countryman JCW ALL4. Modelul va fi disponibil şi cu motorizare diesel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET