Audi a lansat o nouă ediție specială, cu valențe off-road veritabile

Avansează fără ezitare atât în off-road, cât și pe șosea: Audi Q8 e-tron edition Dakar.

Foto: Audi

Audi a lansat ediția specială Q8 e-tron edition Dakar, cu optimizări pentru off-road respectiv exterior spectaculos și autocolante opționale inspirate din designul automobilului de raliu RS Q e-tron participant la Raliul Dakar. Acesta va putea fi comandat de către clienți începând cu primul trimestru al anului 2024.

În comparație cu modelul de bază, SUV-ul electric Audi Q8 e-tron edition Dakar, cu anvelope de off-road General Grabber AT3 all-terrain are garda la sol crescută cu 31 mm și este proiectat astfel încât să asigure o mai bună manevrabilitate pe teren neconsolidat, ca de pildă pe macadam sau zăpadă. În configurația sa de bază, modelul are o gardă la sol de 206 mm. La viteze mai mari, automobilul își reduce treptat garda la sol și anume cu 15 mm la 85 km/h, cu 17 mm la 100 km/h și 13 mm la 120 km/h.

Foto: Audi

Astfel este optimizată stabilitatea la condusul cu viteze mai mari, pentru caracteristici aerodinamice îmbunătățite și creșterea autonomiei. În combinație cu unghiul de atac de 20 grade și cu unghiul de degajare de 26 grade în modul Offroad, SUV-ul electric este optim pregătit pentru deplasările pe teren off-road de dificultate medie. Unghiul de rampă al modelului este de 19 grade. Strategia de comandă a suspensiei pneumatice a fost, de asemenea, revizuită, pentru a îndeplini cerințele tipice necesare la condusul pe teren accidentat. Adâncimea maximă a vadului care poate fi traversat este de 300 mm.

Foto: Audi

Noul Audi Q8 e-tron edition Dakar poate fi decorat cu un set unic de folii autocolante inspirate de legendarul RS Q e-tron. Începând de la vopseaua de caroserie Mythos Black metalizat, SUV-ul poate fi dotat cu decorul parțial creat din aceste folii, adică foliile dispun de zone parțial transparente ce nu acoperă întreaga suprafață, deși foliile sunt aplicate pe toate componentele exterioare, creând un efect foarte special. Automobilele speciale colantate sunt limitate la 99 de unități. Pe montantul D va fi astfel aplicat, cu finisaj jivrat, numărul de serie al modelului special. Ediția specială are incluse în dotarea standard și barele de plafon. Cu capacitatea lor de încărcare de 40 de kilograme, barele pot fi utilizate în variate scopuri. În dotare sunt incluse benzile de fixare a accesoriilor și o geantă pentru păstrarea barelor.

Foto: Audi

Display-ul head-up completează ecranele de la interior, proiectând informațiile importante direct pe parbriz, astfel încât proiecțiile par că plutesc în fața celui de la volan. O altă dotare nouă este display-ul sistemului de operare MMI ce afișează informații privind unghiul de înclinare al automobilului. Adițional, Audi oferă imagini de fundal pentru display-ul MMI, special create pentru modelul special edition Dakar. Astfel, Audi a creat diferite teme vizuale speciale, coordonate cu iluminarea ambientală, spiritul automobilului fiind reprezentat aici în trei scene diferite: în furtunile de deșert, prin urmele anvelopelor și în peisajele cu dune.

Foto: Audi

Audi phone box sporește confortul la utilizarea telefonului, conectând smartphone-ul persoanei de la volan cu antena automobilului. Modelul special este dotat în echiparea standard și cu pachetele de asistență City și Tour. Sistemul opțional de sunet premium Bang & Olufsen cu sunet 3D face ca experiența SUV-ului electric să fie ieșită din comun și la nivel sonor. Sistemul are 16 difuzoare cu o putere de 705 wați. Oglinzile exterioare virtuale opționale cu camere video incluse reduc lățimea mașinii cu 15 centimetri, optimizând și coeficientul aerodinamic. De asemenea, oglinzile virtuale asigură o vizibilitate mai clară decât oglinzile clasice, inclusiv în condiții de umiditate crescută sau de praf dens.

AMI MÉG ÉRDEKELHET