Design şi performanţă: noul MINI John Cooper Works Countryman

Cel mai mare MINI vine cu un motor de înaltă performanţă şi tracţiune integrală ALL4, ceea ce amplifică plăcerea de a conduce.

Foto: MINI


Datorită motorului de 2,0 litri și 300 CP, respectiv sistemului de tracţiune integrală ALL4, noul MINI John Cooper Works Countryman este foarte capabil şi în afara şoselei. Cu designul elegant, noul crossover are un coeficient de rezistenţă aerodinamică de doar 0,26, ceea ce îl face unul dintre cele mai aerodinamice automobile din clasa lui. Propulsorul cu un cuplu maxim de 400 Nm asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 5,4 secunde.

Foto: MINI

Exteriorul prezintă o serie de detalii specifice modelului care amplifică aspectul general. Diametrul anvelopei, care a fost mărit cu 30 mm, este acum de 710 mm, iar lăţimea crescută a anvelopei de 245 mm amplifică experienţa dinamică. Jantele optimizate aerodinamic, exclusive pentru JCW în dimensiuni de 19 şi 20 de inci, completează gama extinsă.

Foto: MINI

Cockpitul este împărţit într-o secţiune superioară şi una inferioară, cu mânere verticale ale uşilor şi orificii de aerisire în zona superioară. Schema de culori cu roşu şi negru de la bord, de-a lungul panourilor uşilor şi de pe scaunele sport JCW, este o conexiune cu trecutul MINI în motorsport. Tabloul de bord este realizat dintr-un material textil bicolor din poliester reciclat. Locurile din spate pot fi reglate pe lungime cu până la 13 centimetri. Cu bancheta rabatată, chiar şi articolele voluminoase pot fi transportate cu uşurinţă în portbagajul al cărui volum creşte de la 460 litri până la 1.450 de litri.

Foto: MINI

Noul model dispune de 12 senzori cu ultrasunete şi patru camere surround-view.

Toate acestea sprijină sistemele inovatoare de asistare a condusului şi permit condusul parţial automatizată de Nivel 2 în pachetul de opţiuni Driving Assistant Professional. Asistentul poate detecta golurile din trafic necesare pentru schimbarea benzii care se îndreaptă spre o ieşire şi aduce automobilul la viteza optimă pentru schimbarea asistată a benzii. Pentru prima dată, conducătorii MINI Countryman pot lua mâinile de pe volan pe trasee asemănătoare autostrăzilor la viteze de până la 60 km/h, cu condiţia să urmărească în continuare cu atenţie traficul şi să fie gata să intervină în orice moment.

AMI MÉG ÉRDEKELHET