Călătorie în condiții de lux – a sosit Arto, un apartament rulant!

Noua autorulotă Niesmann+Bischoff Arto aduce pe drumuri confortul hotelurilor de lux.

Compania germană Niesmann+Bischoff și-a extins și mai mult gama de autorulote integrate premium: cel mai nou membru al portofoliului este Arto, care poate fi comandat în versiuni cu patru și șase roți (lungimea diferitelor variante este între 7,78–8,76 metri), în fiecare caz lățimea fiind de 2,32 m iar înălțimea de 2,95 m.

Foto: Niesmann+Bischoff

Construit pe bazele tehnice ale lui Fiat Ducato, Niesmann+Bischoff Arto poate avea un spațiu de locuit între 16 și 20 de metri pătrați și putem alege dintr-un total de zece planuri de bază ale interiorului, care la rândul lor pot fi personalizate individual. Livingul și zona de bucătărie spațioasă, dormitorul, mobilierul elegant și baia completă sunt elemente comune pentru toate configurațiile.

Foto: Niesmann+Bischoff

În plus, Arto nu depinde de locurile de campare, întrucât ne putem aventura cu el până la 9 zile, departe de sistemele de utilități publice, datorită rezervorului de apă de 120 de litri și pachetului de energie. Acesta din urmă este format din două module solare de câte 220 de wați, trei baterii litiu-ion (cu o capacitate totală de 285 Ah) și un dispozitiv de încărcare și conversie de tensiune (de la 12 la 230 V), asigurând alimentarea completă a habitaclului. Cu aplicația dezvoltată de compania germană putem monitoriza și controla întregul sistem, chiar și de pe smartphone-ul nostru.

Foto: Niesmann+Bischoff

Designul exterior este deosebit de elegant, iar pe lângă albul obișnuit în acest segment, finisarea exterioară poate fi realizată și într-o combinație de culori diferite (portocaliu, verde, albastru și gri carbon). Caroseria este din plastic ranforsat cu fibră de sticlă – ușoară și rezistentă la zgârieturi. Ergonomia este sporită de spațiul util din spate în care, pe lângă bagaje, pot fi depozitate biciclete, chiar și un scuter.

Nici interiorul nu duce lipsă de spații de depozitare.

Pe lângă dulapurile asemănătoare compartimentelor superioare ale avioanelor, au fost create și multe alte unități spațioase și practice, în mare parte din lemn de stejar fin. Lumina naturală este asigurată de două geamuri laterale și un pavilion panoramic.

Galerie foto











AMI MÉG ÉRDEKELHET