Ce fel de călător ești? Vezi cum au fost caracterizați turiștii în cadrul unui sondaj!

Un nou sondaj a analizat obiceiurile de călătorie ale oamenilor din 12 dintre cele mai mari piețe turistice din lume, cercetătorii fiind ajutați de un total de 10.000 de participanți la elaborarea rezultatelor.

Foto: Shutterstock

SiteMinder a intervievat persoane din 12 țări (Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Australia, China, India, Indonezia, Mexic, Thailanda, Regatul Unit și Statele Unite) cu privire la obiceiurile lor de călătorie. Sondajul a împărțit călătorii în patru categorii principale.

Foto: Shutterstock

  • Exploratorii perseverenți - cei care nu sunt descurajați de dificultățile economice și financiare. Aceste persoane nu văd călătoriile ca pe un lux, ci mai degrabă ca pe o necesitate.
  • Călători digitali - cei care se bazează în principal pe tehnologie pentru a-și planifica călătoriile. Deciziile lor sunt puternic influențate de destinațiile pe care le văd pe rețelele de socializare și sunt dornici să folosească inteligența artificială pentru a-i ajuta. În plus, ei ar prefera să aibă o platformă digitală pentru conversațiile legate de călătorie, mai degrabă decât o comunicare față în față.
  • Colecționarii de suveniruri - cei care sunt interesați în primul rând să viziteze locuri noi, mai mult sau mai puțin nedescoperite de alții. Nu se zgârcesc la bani pentru o experiență stranie și inedită.
  • Partenerii conștiincioși - oameni cărora le pasă în primul rând de comunitate și de relațiile personale. Astfel de persoane sunt bucuroase să îi ajute pe cei din jur în timpul vacanței.

CE LUĂM CU NOI?

Foto: Shutterstock

Rezultate interesante au reieșit și din întrebările referitoare la ce obiecte sunt esențiale pentru o vacanță bună. Rezultatele arată că aproximativ o treime (31%) dintre britanici nu își pot imagina să plece în vacanță fără o carte, în timp ce doar 27% dintre respondenții francezi, 25% dintre italieni și 23-23% dintre germani și spanioli consideră că este important să aibă ceva de citit în timpul vacanței. Cel mai important lucru pentru locuitorii din SUA, Australia, India și China este să aibă la ei căști. Interesant este faptul că 15% dintre respondenții francezi nu ar porni la drum fără cremă de mâini sau de față.


AMI MÉG ÉRDEKELHET