Az Északi-sarkvidékről indul luxushajóút az Antarktiszra

Három hónapos kaland, 11 ország érintésével.


Grönland fővárosából, Nuukból indul 2025 szeptember elején az a különleges hajóút, amelynek utasai az amerikai földrész 11 országában megállva juthatnak el az Antarktiszra. Egyedisége abban rejlik, hogy bár világszerte léteznek hasonló, egyedülálló tájakat érintő hajós körutazások, ritkán fordul el, hogy egyetlen út során ennyi helyszínt lehessen felkeresni.

A From the Arctic to Antarctica (Az Arktiszról az Antarktiszra) elnevezésű három hónapos kalandot a Viking Cruises hajózási vállalat ajánlja az utazóknak, persze cseppet sem olcsón: a legolcsóbb jegy ára is meghaladja a 75 ezer dollárt. Az utazás 2025. szeptember 3-án veszi kezdetét Grönlandon, és az első két hét a sziget környékén található természeti kincsek felfedezéséről fog szólni: bálnák és jegesmedvék megfigyeléséről, a kanadai sarkvidék bejárásáról és városlátogatásokról.

A hajó csak 16 nap után indul el déli irányba, Új-Fundland szigete felé.

A természet értékeinek felfedezésére összpontosító utazás Észak-Amerika olyan helyeit keresi fel, mint a kanadai Québec tartomány és nemzeti parkjai, Toronto, Új-Skócia, majd Virginia, Dél-Karolina és Florida partvidékei az Egyesült Államokban.

Az utasok ezt követően hajóznak át a Karib-tengerre, majd Mexikón és a Panama-csatornán át a Csendes-óceánra, hogy Ecuador, Peru és Chile érintésével jussanak el Patagónia térségébe. Több mint egy hetet kalandozhatnak a chilei fjordok és gleccserek környékén, mielőtt elérik Dél-Amerika legdélebbi pontját, a Horn-fokot. Az Antarktisz előtt a luxushajó tesz egy kisebb kitérőt az Atlanti-óceánon, Argentína irányába, felkeresve a pingvinek és más különleges madarak által benépesített, brit fennhatóság alatt álló Falkland-szigeteket és Déli-Georgiát. Végül a vad vizeiről híres Drake-átjárón újra áthaladva az utolsó héten éri el az Antarktiszt. A 87 napos kaland a világ legdélebbi városának tekintett tűzföldi Ushuaiában ér véget, ahonnan az utasok repülővel térhetnek haza.

A Viking Cruises honlapjáról kiderül, hogy másfél évvel az indulás előtt már alig maradt jegy a világkörüli hajózásra: a legolcsóbbak már mind elfogytak, de a második legdrágább, 50 négyzetméteres lakosztályt biztosító, 179 995 dollárosból is már csupán kettő elérhető. Azonban az idén március 31. előtt jegyet vásárlók akár 40 ezer dollárt is elérő kedvezményben részesülnek, ami az alábbi tételekből áll össze:

  • az utazáshoz szükséges ingyenes repülőjegyek;
  • 1000 dollárnyi kredit
  • 1000 dollárnyi fedélzeten felhasználható kredit
  • ingyenes fedélzeti szolgáltatások;
  • ingyenes vízumügyintézés;
  • WiFi-csomag;
  • Silver Spirits italcsomag (pezsgő kivételével 18 dolláros darabárig minden ital, így prémium borok, koktélok, szeszesitalok, likőrök és üdítők is)
AMI MÉG ÉRDEKELHET