Rekordméretű csúszdák és medencék a világ legnagyobb luxushajóján

Luxus a legfelsőbb fokon: Icon of the Seas.

Fotó: Facebook

Január 27-én indul első hivatalos útjára a világ legnagyobb luxus körutazásokra tervezett hajója, a közel 10 ezer személyt befogadó Icon of the Seas. A tulajdonos Royal Carribbean által közzétett digitális tervképek megmutatják, milyen is lehet az élet a fedélzeten.

A hajó tavaly nyáron tette meg próbaútját a Balti-tengeren, a finnországi Turku környéki vizeken. Az első hivatalos út viszont már jóval melegebb éghajlaton, a Karib-térségben zajlik: a floridai Miamiból indul és útba ejti St. Kittst, St. Thomast és a Bahamákat is. Az Icon tipikus hét napos körútja során az utasok három teljes napot töltenek majd a tengeren.

Fotó: Facebook

A több mint 250 ezer tonnás all-inclusive luxushajó leginkább egy vidámparkhoz hasonlítható, és már önmagában felér egy úti céllal. Az utasok számára fenntartott tíz fedélzet nyolc különböző „negyedre” van osztva, és számtalan szórakozási lehetőséget kínál. Mind a nyolc rész teljesen egyedi, saját hangulattal, éttermekkel és rekreációs lehetőségekkel. A Central Park elnevezésű természetesen egy parkot idéz meg, a The Hideaway pedig egy európai strandot, de akad The Suite, Thrill Island, Chill Island, Royal Promenade és Aquadome elnevezésű negyed is.

Az első útra 2805 duplaágyas szobát foglalhatnak le az utasok, amelyek 7600 vendéget tudnak befogadni. Összesen 28 különböző szobatípus létezik, köztük a pazar kilátást biztosító Sunset-lakosztályok, vagy az akár hat fős családokra tervezett Family Infinite Balcony szobák.

Fotó: Facebook

A legnagyobb, Ultimate Family Townhouse elnevezésű lakosztály 165 négyzetméteres, és olyan extrákat kínál, mint a moziterem, ping-pong asztal, karaoke és egy szinteket összekötő csúszda. A nyolc vendégre tervezett lakosztály ára „alig” 75 ezer dollár egy hétre. Az utasokat összesen 2350 fős személyzet fogja kiszolgálni, akik saját, teljesen különálló negyedet kaptak, többek között videojáték-szobával és fodrászattal ellátva. A luxushajó egyik legnagyobb érdekessége a fedélzetén található óriáscsúszda-park, ahol hat rekord méretű csúszda, három szabadesős csúszda, valamint egy raftinghoz hasonló csúszda is található – utóbbin egyszerre négyen is le tudnak csúszni.

Fotó: Facebook

Az aquaparkban nyolc medence is van, köztük egy keringős medence és a világrekordnak számító feszített víztükrös kilátómedence. A 15. szinten található Royal Bay Pool szintén világcsúcstartó: más hajón ugyanis nincs 151 ezer liternyi vizet tartalmazó medence. Amikor kifáradnak a csúszkálásban, az utasok a hajó 20 éttermének egyikében étkezhetnek, estefelé pedig a 15 bár kínálatából válogathatnak.

A szórakozófedélzeten mintegy 75 artista és művész gondoskodik a hangulatról.

A hajón még jégaréna is van, ahol profi korcsolyázók előadásait mutatják be, az AquaTheater elnevezésű „színházban” pedig búvárok, robotok és görkorcsolyázók műsorát lehet megnézni. De lesznek kisebb helyiségek is, mint például a zongorabár, ahol 50 zenész és humorista lép majd fel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET