Tériszonyosoknak semmiképpen sem ajánlott Európa legmagasabb függőhídja

Olaszországban nyílt meg.


Lépten-nyomon fantasztikus látnivalókkal találkozhatunk Olaszországban, ezek sorát bővíti immár a nemrégiben átadott Ponte Tibetano, Európa legmagasabb függőhídja.

A Selano középkori falu és Montesanto település között 175 méter magasságban húzódó gyalogos függőhíd Olaszország középső részén, Umbria régió festői szépségű környezetében várja a bátor átkelőket. Bár a Ponte Tibetano csupán 800 méter hosszú, a mintegy ezer lépést igénylő átkelés akár 35-40 percet is igénybe vehet.

Fotó: Shutterstock

Egyrészt azért, mert 68 méteres szintkülönbséget kell leküzdeni, másrészt mert a padlózatát alkotó lécek között komoly hézagok tátonganak, így minden lépésre oda kell figyelni. Tervezői azonban rengeteg biztonsági elemet is beépítettek a balesetek megelőzésére, így például a hídra merészkedőknek a heveder mellett megfelelő cipőt is kell viselniük, és csak a 120 centiméternél magasabbak számára engedélyezik a bátorságpróbának is tekinthető átkelést.

„A célunk a terület újjáélesztése és az elnéptelenedés megakadályozása. Reméljük, hogy a híd rengeteg látogatót hoz majd ide" – mondta a híd megnyitásakor Attilio Gubbiotti, Sellano polgármestere. Kelet-Umbria régióját ugyanis 2016-ban egy földrengéssorozat rázta meg, így a Ponte Tibetano sokat segíthet abban, hogy a térség népszerűvé váljon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET