Ezekkel a módszerekkel spórolhatunk a legtöbbet a külföldi utazáson

Íme, hogy tudjuk a legokosabban beosztani a pénzünket.

Illusztráció: Shutterstock

Egyvalami sosem változik az utazások esetében: a takarékoskodás továbbra is kiemelt szempont. Egy tanulmány szerint az amerikai turisták 96%-a aggódik a gazdasági helyzet miatt, de mindössze 17% tervez kevesebbet utazni 2024-ben, még úgy is, ha kevesebb pénze lesz rá. Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni, ha minél olcsóbban tervezünk utazni.

JÓL IDŐZÍTETT FOGLALÁS

Fotó: Shutterstock

A foglalás időzítése önálló „tudomány", mert létezik olyan időszak, amikor az árak szinte tökéletesek. Bár a legutolsó pillanatban is kifoghatunk kedvező ajánlatokat, nem érdemes várni: nagy általánosságban elmondható, hogy minél később foglalunk le egy jegyet, annál drágább lesz. Nemzetközi repülőjegyeket az utazás előtt mintegy 60 nappal érdemes foglalni. Az olcsó repülőutakra specializálódott Going szerint az ehhez legközelebb eső vasárnap a legjobb időpont, a statisztikák szerint ugyanis mindig vasárnap a legolcsóbbak a repülőjegyek.

Rugalmasság

Fotó: Shutterstock

Minél pontosabb az úti cél és az időpont, annál többe kerül az utazás.

Viszont minél rugalmasabbak vagyunk, annál többet spórolhatunk – ez az egyik legnagyobb utazási trükk. Többek között a Google Flights és a Skyscanner is kínál olyan funkciót, amivel elég az indulási repteret kiválasztani, és máris böngészhetünk az év különböző időszakaiban elérhető olcsó jegyek között. Így könnyen bukkanhatunk kedvező árú jegyekre olyan úticéllal, amire talán nem is gondoltunk volna, vagy más időpontban olcsón utazhatunk álmaink helyére.

Repülés helyett

Fotó: presse.oebb.at

A repülőjegyekkel nem lehet igazán nagy összeget megspórolni, a világjárvány óta nagyon ritkák a kirívóan olcsó ajánlatok. Ezért jobb választás a szárazföldi közlekedés, amely főként akkor működik jól, ha rugalmasak vagyunk a célt illetően, és ha nem sietünk túlságosan. Figyelembe véve a repülőtéri várakozást is, gyorsan rájövünk, hogy sok európai városba akár még gyorsabb megoldás is lehet az autóbusz vagy a vonat.

Amelyekkel nemcsak pénzt spórolhatunk, de sokkal zöldebb közlekedési eszközök a repülőnél.


AMI MÉG ÉRDEKELHET