Íme néhány módszer, amivel kiszűrheted a kamerákat a szállásodon!

Az utóbbi időben egyre többen számolnak be arról, hogy rejtett kamerával figyelték őket a bérelt szállásukon.

Fotó: Shutterstock


Bár szeretnénk azt hinni, hogy velünk nem történhet meg ilyesmi, sajnos az ördög nem alszik. Most, hogy már tisztában vagyunk azzal, néhány szállásadó mire képes, nézzünk néhány gyakorlati tippet, amivel elkerülhetjük, hogy minket is megfigyeljenek.

Fotó: Unsplash

Először érdemes technológiai oldalról megközelíteni a helyzetet. Keressünk webkamerákat a wifi-hálózatok között, a valós idejű kukkoláshoz ugyanis ilyenekre van szükség. Ha találunk egyet, mindenképp kezdjünk el gyanakodni, és fésüljük át alaposan a teljes lakást, ugyanis az SD-kártyával működő, hagyományosabb kamerákat nem fogjuk máshogy megtalálni.

Fotó: Unsplash

Illusztráció

A legkönnyebben akkor bukkanhatunk rá a rejtett kamerákra, ha egyszerűen lekapcsoljuk az összes lámpát, és a telefonunkkal a lakás összes felületére rávilágítunk, a lencsék ugyanis ilyenkor elkerülhetetlenül vissza fogják verni a fényt. A kéretlen kamerákat amúgy szinte mindig valamilyen résbe vagy lyukba rejtik el. Mielőtt kipakolnánk a bőröndünkből, nézzük végig a polcon lévő könyvek közötti hézagokat, a füstjelző berendezést, a konnektorokat, sőt, még a villanykörtéket is.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET