Bárki részt vehet szafarin – online kalandozások Afrikában!

Virtuális szafarikat ajánlunk, amelyeket a kanapén ülve, popcornt majszolva is nézhetünk!

Fotó: Getty Images

Vannak állatbarát szafariprogramok és olyan túrák is, amelyek alatt csak a bámészkodó emberek érzik jól magukat, a vadak nem annyira. Ám annál környezetbarátabb megoldás nincs is, mint hogy online lesed meg a vadon élő állatokat. Bemutatjuk a lehetőségeket!

Fotó: Shutterstock

Az andBeyond nagy hagyományokkal renelkező, megbízható szafariszervező cég, amely az andBeyond TV-n mutatja be az afrikai vadont. Sőt, nem csak a gyönyörű szavannát és az ott élő állatokat nézhetjük a felvételeiken, hanem belekóstolhatunk az ottani kultúrába, gasztronómiába is – persze csak virtuálisan.

A Singita Sabi Sand szafariszervező cég a valóságban is szafarira indul, de közvetítik a túrákat, hogy online is megcsodálhassuk az orrszarvú- vagy zsiráfcsordákat, a fa tövében pihegő oroszlánokat és más vadállatokat. Ezeket a dél-afrikai szafarikat Ross Cooper fotós és túravezető élőben közvetíti az Instagramon.

Az Africamweboldalán rengeteg vadkamerás videó közül válogathatunk. Ha nem tudsz aludni éjjel, csekkold le, mit csinál az éjszaka közepén Watika, a nőstény leopárd, vagy mivel töltik az idejüket nappal a Tembe elefántparkban az hatalmas emlősök! A Tembe vadrezervátumot 1983-ban alapították a Dél-afrikai Köztársaságban és már rengeteg elefánt nőtt fel itt, de számos más állat is él a parkban, amelyeket megcsodálhatunk.

AzExplore.orgoldalán csak azzal órák mennek el, amíg kiválasztjuk, mit szeretnénk megnézni, olyan nagy a választék: az afrikai szavannák gazdag élővilága mellett, streamelhetünk felvételt tukánmentő ranch-ről, jegesmedvékről vagy választhatunk a Nestflixen (szójáték, magyarul fészek-Netflix) egy kedves madárcsalád-realityt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET