Opel a lansat unul dintre primele break-uri electrice cu baterii de pe piață

Noul Opel Astra Sports Tourer Electric și-a sărbătorit premiera mondială în cadrul IAA Mobility din München.

Foto: Opel

Bestseller-ul clasei compacte, Opel Astra, devine unul dintre primele break-uri electrice cu baterii de pe piață. Breakul de clasă compactă poate parcurge până la 413 kilometri în conformitate cu WLTP. Cântărind numai 1.760 kilograme, noul Astra Sports Tourer Electric oferă, de asemenea, o performanță dinamică pe șosea.

Foto: Opel

Noul Astra Sports Tourer Electric vine echipat standard cu numeroase instrumente electronice și funcții pentru confort. Printre acestea se numără aerul condiționat, iluminarea integrală cu LED și cockpit-ul complet digital, cu două ecrane de 10 inci și sistem multimedia de infotainment. La echiparea de top, GS, scaunele ergonomice Active Sports certificate AGR sporesc confortul șoferului. Sistemul de avertizare în caz de coliziune frontală are, de asemenea, un asistent pentru indicatoare rutiere și un asistent pentru viteză cu funcție de oprire. Camera Intelli-Vision 360 de grade oferă o vedere panoramică. Cu dimensiuni de 4,64 x 1,86 x 1,48 metri, noul model oferă 516 litri de spațiu pentru bagaje în portbagaj – cu spătarele rabatate, capacitatea ajunge la 1.553 litri.

Foto: Opel

Motorul electric furnizează 156 CP și un cuplu maxim de 270 Nm disponibil încă de la prima apăsare a pedalei de accelerație. Greutatea redusă în stare de funcționare, circa 1.760 kg, contribuie și mai mult la dinamică. Mașina are o viteză maximă de 170 km/h iar în funcție de preferințe, clienții pot alege între cele trei moduri de rulare: Eco, Normal și Sport. Energia este stocată într-o baterie litiu-ion compactă de 54 kWh, modelul putând fi încărcat la 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute, la o stație de încărcare rapidă pe curent continuu de 100 kW. În plus, modelul Astra Sports Tourer complet electric este echipat standard cu un încărcător trifazat integrat de 11 kW pentru wall box-ul de acasă.

Foto: Opel

Sistemul opțional Intelli-Drive 2.0 integrează numeroși asistenți electronici și îi combină pentru prima dată cu schimbarea semiautomată a benzii de rulare și adaptarea inteligentă a vitezei. Dacă banda vizată este liberă, asistentul conduce mașina pe banda dorită prin manevre ușoare ale direcției. Iar adaptarea inteligentă a vitezei se asigură că – dacă este confirmată de șofer – viteza vehiculului este redusă corespunzător, atunci când este atinsă o nouă limită de viteză sau este mărită până la această limită. Pe lângă senzori, Intelli-Drive 2.0 utilizează, de asemenea, informații de la rețeaua over-the-air.

AMI MÉG ÉRDEKELHET