8 locuri de neratat în Andaluzia

Fie că vizitezi regiunea sudică a Spaniei pe cont propriu sau ca parte a unui sejur organizat, următoarele orașe îți vor oferi cu siguranță momente plăcute.

Andaluzia
Foto: Shutterstock

Córdoba

Construcția Marii Moschei în stil maur a început în secolul al VIII-lea. Merită să îți iei o oră sau două pentru a te pierde în arcadele sale nesfârșite. O oprire spectaculoasă este promisă și în zona orașului vechi, unde o mică hartă îți arată curțile interioare care pot fi vizitate, la câteva case distanță.

Granada

Foto: Shutterstock

Dacă ai la dispoziție doar o zi în oraș și nu te deranjează să petreci ceva timp hoinărind prin împrejurimi, ai putea începe cu turul mini-canionului Los Cahorros, la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de oraș. Apoi, după-amiază, vizitează monumentul emblematic al orașului, giganticul complex Alhambra, și petrece seara în cartierul istoric Albaicín, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cadiz

Un oraș tipic andaluz, cu străzi pietruite fermecătoare și comori arhitecturale minunate, situat pe o peninsulă din Golful Cadiz. Nu merită să petreci aici mai mult de o zi sau două, dar te poți reîncărca în împrejurimile liniștite și pline de atmosferă și poți savura preparate excelente la piața orașului, care este deschisă până târziu.

De neratat în Andaluzia – video

www.youtube.com

Andaluzia

Tarifa

Cea mai captivantă trăsătură a celui mai sudic punct al Europei este reprezentată de kilometrii de plajă cu nisip oceanic, unde nici măcar nu trebuie să introduci activități suplimentare în itinerariul tău, ci doar să te bucuri de priveliște sau să faci surf pe valuri.

Gibraltar

Foto: Shutterstock

Să pășești în Gibraltar, parte a Regatului Unit, este ca și cum ai păși pe un alt continent. Vârful dealului accesibil cu telecabina și Rezervația Naturală din Gibraltar îți taie respirația.

Marbella

Clădiri albe imaculate și bine întreținute, străduțe înguste și confortabile, o mare de flori peste tot - aceasta oferă Marbella. Plimbă-te prin oraș și ia un churro caracteristic regiunii!

Ronda

Fotó: Shutterstock

Ronda este foarte populară printre turiști. Nu trebuie ratată traversarea Puente Nuevo, care leagă orașul nou de orașul vechi și este construită la aproape 100 de metri deasupra râului Guadalevín. Podul cu arc dublu este o priveliște de neuitat la răsărit și la apus.

Caminito del Rey

Acest "mic drum" (caminito) se află la o oră de mers cu mașina atât din Ronda, cât și din Malaga. Este o plimbare ușoară, bine marcată pe tot parcursul traseului, iar potecile de lemn sculptate în stânci de-a lungul drumului sunt perfect sigure. Turul canionului în sine are o lungime de 5,5 km, așa că poate fi totuși parcurs confortabil în 1,5 ore.

AMI MÉG ÉRDEKELHET