5 orășele franțuzești cu o atmosferă de Crăciun ca-n basm

Străzi mici, tarabe festive și clădiri magnifice te așteaptă în aceste localități și cartiere din Franța.

Franța Crăciun
Foto: Shutterstock

Pe măsură ce se apropie sezonul festiv, tot mai multe filme de Crăciun sunt difuzate, făcându-te să tânjești după atmosfera festivă fermecătoare din orașele mici. Din fericire, o poți experimenta și în viața reală, de exemplu în Franța, unde multe localități și cartiere sunt îmbrăcate în decorațiuni festive în această perioadă a anului.

Moret-sur-Loing

Foto: Shutterstock

Un oraș în care se ajunge printr-o poartă medievală și peste un pod antic de pe care poți admira moara de apă locală, înainte să ajungi la restaurantele fermecătoare și strada principală luminoasă. Moret-sur-Loing, la marginea pădurii Fontainebleau, este ca o imagine de pe o carte poștală devenită realitate. Orașul l-a inspirat pe faimosul pictor impresionist Alfred Sisley, iar vizitarea orașului îți poate oferi o privire asupra vieții și operei sale.

La Petite France, Strasbourg

Foto: Shutterstock

Strasbourg are întotdeauna un sezon festiv extraordinar, în special în cartierul vechi de lângă râu.

La Petite France a fost casa tăbăcarilor în Evul Mediu, când nu era chiar cel mai bun cartier, cu casele sale înghesuite și străduțele înguste. Astăzi, nu numai că este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, dar ocazia sărbătorilor de iarnă te transportă înapoi în timp. În plus, în jurul lunii decembrie, zăpada este mai frecventă decât în media altor luni.

Saint-Germain-en-Laye

Foto: Shutterstock

Saint-Germain-en-Laye este cocoțat pe o colină cu Parisul dedesubt, așa că priveliștea este cu adevărat remarcabilă. În fiecare marți, vineri și duminică, piața din oraș oferă o selecție minunată de standuri cu alimente proaspete, iar străzile înguste și pietruite duc la un castel fabulos. Dacă adaugi o notă de strălucire de sărbătoare și un târg de Crăciun, vei obține atmosfera festivă perfectă.

Toate acestea la doar 20 de minute de capitală.

cartierul Saint-Louis, Versailles

Foto: Wikimedia

Versailles este impozant și de Crăciun, iar la o distanță ceva mai mare de grandiosul palat, cartierul Saint-Louis oferă o atmosferă fermecătoare deosebită. Aici, nu vei găsi grandoare sau istorie medievală, ci un loc pitoresc, unde piețele mărginite de clădiri mici găzduiesc buticuri, galerii de artă, ateliere de artizanat și cafenele mici.

Cu frumoasele sale case colorate, nu dezamăgește niciodată, dar merită vizitat în special de Crăciun.

Reims

Foto: Shutterstock

Capitala regiunii Champagne, cu catedrala gotică din centrul său, unde regii francezi au fost încoronați timp de secole, este în cea mai bună formă de Crăciun. Târgul de sărbători este un bazar cu tarabe primitoare, care vând vin fiert și delicatese, iar un trenuleț își croiește drum prin mulțimea oamenilor care se bucură de atmosfera festivă. La strălucirea acesteia se adaugă și magazinele cu șampanie din oraș, unde te poți așeza înfășurat într-o pătură călduroasă și poți sorbi un pahar cu această băutură spumantă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET