Venice Simplon-Orient-Express va avea o nouă rută prin Alpii francezi

Iarna viitoare, trenul de lux al companiei Belmond va oferi o nouă aventură prin zăpadă.

Foto: Belmond

Lansat în 1982 de un om de afaceri american, Venice Simplon-Orient-Express a valorificat cu succes nostalgia pentru trenul original și a transformat călătoria într-o excursie de lux. Proprietarul actual al trenului legendar, compania Belmond, a anunțat recent o nouă rută care surprinde bucuria călătoriei lente cu toată emoția unei aventuri alpine. Începând cu iarna viitoare, pasagerii vor putea alege între patru călătorii între Paris și unul dintre cele mai înalte lanțuri montane din lume, Alpii francezi. .

Foto: Belmond

Pășește la bordul emblematicului Venice Simplon-Orient-Express și pornește într-o călătorie cu trenul magic prin vârfurile acoperite de zăpadă ale Rhône-Alpes! Debutând în decembrie 2023, emblematicul tren de lux cu 17 vagoane albastre va porni din Paris într-o aventură alpină prin stațiunile montane din Albertville, Moûtiers sau Bourg-Saint-Maurice. Cu opțiunea de a debarca la oricare dintre cele trei stații, pasagerii vor fi localizați ideal pentru stațiunile de schi din Megève, Mont Blanc, Courchevel, Les Trois Vallées și Tignes–Val d’Isère.

Foto: Belmond

Călătoria începe la Paris, unde pasagerii vor fi așteptați cu o rundă de cocktail-uri în vagonul bar „3674”, urmată de un meniu de sezon pregătit de chef-ul Jean Imbert. Când își fac rezervările, călătorii vor putea să aleagă și dintre compartimentele din noile categorii de cabine, care debutează în 2023. Cele opt suite Grand vor veni cu o baie de marmură, o zonă de relaxare care poate fi transformată într-un pat dublu și un asistent personal.

Foto: Belmond

Excursia de iarna viitoare prin Alpii francezi vine după ce în 2022 sezonul de iarnă Venice Simplon-Orient-Express a fost prelungit pentru prima dată din 1982. De obicei, trenul funcționa doar din martie până în noiembrie. Însă acum, pe tot parcursul lunii decembrie 2022, Belmond a oferit 10 excursii de o noapte către destinații speciale, inclusiv Florența, Paris, Veneția și Viena.

Operat de grupul Belmond, trenul este format din 17 vagoane albastre care au servit pe diverse foste rute de lux (inclusiv pe Orient Express).

Trenul circulă între numeroase mari orașe europene (ca Paris, Viena, Praga, Veneţia, Florenţa, Roma, Bruxelles, Geneva, Budapesta sau Istanbul), oferind excursii de diferite lungimi. Chiar și preţurile de pornire depășesc 3.000 de euro de persoană, însă în funcţie de serviciile alese pot ajunge și până la 50 de mii de euro.

Foto: Belmond

„Sufletul” trenului Venice Simplon-Orient-Express este vagonul bar, unde pot fi savurate cocktailuri speciale în timp ce ascultăm muzica pianistului rezident. Felurile de mâncare pregătite chiar și la o viteză de 100 km/h în vagonul special de bucătărie sunt servite în trei vagoane restaurant diferite. Étoile du Nord este de fapt un restaurant fine dining pe roţi, construit în 1926 pentru o cursă de lux a vremii. Astăzi, așteaptă călătorii după o restaurare minuţioasă, la fel ca și Côte d'Azur din 1929, care și-a păstrat decorul original din cristal Lalique, sau L'Oriental, care până în anii 1970 a servit pe celebrul Lusitania Express dintre Lisabona și Madrid.

AMI MÉG ÉRDEKELHET