Az Orient Express pompája az óceánokon? Hamarosan valóra válik!

Közel 140 évvel azután, hogy a világ egyik legfényűzőbb vonatjaként debütált, az Orient Express a luxus óceánjárók világában is helyet követel majd magának.

Illusztráció: Accor

A francia Accor csoport, az Orient Express márkanév tulajdonosa, tovább bővíti a legendás szerelvény köré épített luxusbirodalmát: amellett, hogy feléleszti az embelmatikus vonatot és vadonatúj szállodaláncot hoz létre, 2026 tavaszán egy óceánjárót is útnak indít. Az Orient Express Silensea névre hallgató, 220 méteres, modern vízi jármű vízre bocsátásakor egyből megszerzi majd a világ legnagyobb vitorlásjachtja címet.

A Ritz-Carlton és a Four Seasons után újabb luxushotel-lánc száll be a legfelsőbb szintű komfortot nyújtó óceánjáró hajók piacára. Az Accor csoporthoz tartozó Orient Express első hoteljei jövőre nyílnak meg Rómában és Velencében, majd 2026-ban vízre száll az Orient Express Silenseas, a legendás vonat köré épített luxusbrand első hajója is.

Illusztráció: Accor

A látványos vitorlásjacht az egyik legnagyobb hajóépítő cég, a francia Chantiers de l’Atlantique üzemében készül, az impozáns belső térért pedig ugyanaz a Maxime d'Angeac dizájner felel, aki az Orient Express szerelvény feltámasztásán is dolgozik. A Orient Express Silenseas külső megjelenése a Chantiers de l’Atlantique hajógyárban készült talán leghíresebb vízi járműnek, a Normandie-nak állít emléket, amelyik az 1930-as évek legnagyobb, leggyorsabb és legfényűzőbb óceánjárója volt. Ugyanakkor magában hordozza a francia vasút ékköve, a több mint 130 éves Orient Express lenyűgöző örökségét is – ennek megfelelően, az új hajó a két emblematikus luxusjármű által ihletett, egyedi élményeket kínál majd.

Illusztráció: Accor

Amikor elkészül, az Orient Express Silenseas 120 utast fogad majd a négy szinten található, 54 darab, átlagban 70 négyzetméteres lakosztályában. A csúcsot az óriási, 885 négyzetméteres elnöki lakosztály jelenti, amelyikhez 530 négyzetméteres privát terasz tartozik. A 220 méter hosszú hajón, többek között, két medence, két étterem, koktélbár, spa-részleg és amfiteátrum is helyet kap.

Az Orient Express Silenseas a világ legnagyobb vitorláshajója lesz, egyben a legfejlettebb óceánjáró a környezettudatosság szempontjából.

A Chantiers de l’Atlantique által kifejlesztett SolidSail technológiának köszönhetően, megfelelő időjárási viszonyok között, akár 100%-ban a szél hajtja majd az óriási vízi járművet. A három, összesen 1500 négyzetméteres szilárd vitorla összecsukható, szénszálas panelekből áll. A szélenergia mellett a hajót egy cseppfolyósított földgázzal működő motor hajtja.

A tervek szerint az Orient Express Silenseas 2026-tól kezdve nyaranta a Földközi-tenger hullámait szeli majd, míg télen a Karib-térségbe költözik át.

AMI MÉG ÉRDEKELHET