Csábító program: pálinkás megállók a kirándulóknak!

A németországi Fekete-erdőben „snapszkutak” állnak a szomjas túrázók rendelkezésére

Fotó: Renchtal Tourismus

A snapsz, a németek és az osztrákok nemzeti itala egy pálinkához hasonló párlat, amibe azonban gyógynövények oldatait is belekeverik – így kissé különbözik az íze a magyar pálinkáétól, cserébe ugyanolyan erős. Vagyis nem a legalkalmasabb egy megterhelő túrázás során. Ezzel együtt a németországi Fekete-erdőben snapsz-megállók várják a kirándulókat.

Fotó: Renchtal Tourismus

A Fekete-erdőn átvezető 14 kilométeres Oberkircher Brennersteig túraútvonal második felét akár spiccesen is megtehetjük, ha élünk a lehetőséggel, és megkóstoljuk az úton kínált ingyenes pálinkát: a hegyen „snapsz-szökőkutak” állnak a szomjas túrázók rendelkezésére.

Az útvonal mentén hideg vízes kádakban hűtik a feleseket, amiket kis üvegcsékben kínálnak.

A tárolók mellett becsületkasszákat helyeztek el, valamint külön tálcákat a még tiszta, illetve a már használt poharak számára. Az ösvényen a túrázók gyümölcsösökön, szőlőültetvényeken, farmokon keresztül és szeszfőzdéket (helyi nevén: Brennerei) érintve barangolnak, így valahogy mégis helyénvalónak tűnik, hogy ahol pálinkát főznek, azzal megkínálják az arra járókat. Csábító program, az igaz – a Oberkircher Brennersteig túraútvonal nagyjából 4 órás, ám ha megállunk iszogatni, akkor akár egész napossá is húzódhat...

AMI MÉG ÉRDEKELHET