Pantaloni de motociclist cu airbag încorporat

Motociclismul poate fi considerat una dintre cele mai autentice forme de călătorie, care încă emană o aură de libertate – dar şi de pericol.

Căutând să îmbunătățească siguranța motocicliștilor, CX Air Dynamics a realizat o pereche de pantaloni concepuți pentru a declanșa un airbag gonflabil în cazul unui accident.

La dezvoltarea conceptului, start-up-ul francez a luat în considerare statisticile: a crescut tot mai mult numărul autovehiculelor pe 2 roți în circulație, iar la acest lucru a contribuit și ascensiunea numărului de motociclete electrice pe piață. În plus, deplasarea cu motocicleta este mai periculoasă decât cu mașina. Pentru a preveni accidentele, utilizarea unui airbag pe o motocicletă a fost puternic recomandată de guvernul francez în ultimii doi ani. Având în vedere acest lucru, compania din Toulouse a extins conceptul de îmbrăcăminte gonflabilă pentru a acoperi și partea inferioară a corpului. Statisticile arată că leziunile la extremitățile inferioare sunt mai frecvente în accidentele de motocicletă.

Realizați după trei ani de dezvoltare, pantalonii proiectați de CX Air Dynamics integrează un sistem airbag care servește la protejarea membrelor inferioare în cazul în care cădem de pe motocicletă. Airbag-ul este echipat cu un cartuș de aer sub presiune şi este conectat de motocicletă printr-un cablu care declanşează și umflă airbag-ul în momentul accidentului.

CX Air Dynamics

www.youtube.com

CX Air Dynamics - le 1er surpantalon airbag pour motard·e·s sur KissKissBankBank
AMI MÉG ÉRDEKELHET