Primul parc tematic ''Dragon Ball'' va fi mult mai mare decât Disney World din Florida

Parcul, centrat în jurul eroului expert în arte marţiale Goku şi a prietenilor lui, va fi construit în Arabia Saudită.

Ilustrație: Qiddiya


Primul parc tematic din lume dedicat universului ''Dragon Ball'' - benzi desenate, filme, jocuri - va fi construit în Arabia Saudită, a anunţat proprietarul francizei, potrivit Agerpres.

Parcul, centrat în jurul eroului expert în arte marţiale Goku şi a prietenilor lui, este un proiect al Qiddiya Investment Company şi va fi realizat în apropiere de Riad. Proiectul de 500.000 de metri va include distracţii şi atracţii organizate în şapte zone inspirate de seria de benzi desenate alături de hoteluri şi restaurante.

Ilustrație: Qiddiya

Arabia Saudită încearcă să-şi diversifice economia bazată pe hidrocarburi cu mega proiecte din domeniul divertismentului. Qiddiya va fi construit pe o suprafaţă de peste două ori mai mare decât Disney World din Florida şi, conform planurilor, va include de asemenea un parc tematic Six Flags.

Ilustrație: Qiddiya

''Dragon Ball'' a fost publicat prima dată în serial în revista japoneză de benzi desenate Weekly Shonen Jump în 1984, după care a fost adaptat în filme, jocuri video şi emisiuni de televiziune distribuite în peste 80 de ţări. Creatorul personajului, artistul manga japonez Akira Toriyama, a murit luna aceasta la vârsta de 68 de ani, veste ce a prilejuit omagii din partea fanilor din lumea întreagă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET