În ciuda frigului, Parisul are multe de oferit și iarna

În Paris există întotdeauna ceva nou și surprinzător de descoperit.

Paris Arcul de Triumf
Foto: Shutterstock

În videoul nostru ilustrat, îți prezentăm câteva dintre lucrurile pe care le poți face în Paris și care fac să merite cel puțin o excursie de weekend în timpul iernii.

www.youtube.com

5 programe în Paris

Parcul La Villette

Foto: Facebook

Parcul de 55 de hectare a devenit un centru al suprarealismului printr-o expoziție nocturnă în aer liber în onoarea lui Salvador Dalí. Show-ul cu spectacole de lumini interactive este deschis până la 21 ianuarie. Instalațiile din cel de-al treilea parc ca mărime din oraș oferă o experiență de neegalat.

Bazilica Sacré Coeur

Foto: Unsplash

Situată în inima Montmartre, fostul cartier artistic boem, această biserică romano-catolică veche de un secol este, de asemenea, cel mai înalt punct din oraș. Dar nu doar priveliștile panoramice magnifice ale Parisului din turn fac din această biserică o experiență unică, ci și interiorul bazilicii.

Catacombe

Foto: Getty Images

Putem obţine o perspectivă asupra părţii întunecate a Orașului Luminilor dacă coborâm în sistemul de catacombe care ascunde șase milioane de rămășiţe umane. Pasajele nesfârșite aproape că împânzesc centrul orașului, iar unele dintre ele pot fi vizitate sub cartierul Montparnasse.

Pont Neuf

Foto: Shutterstock

Deși numele înseamnă "pod nou", acesta este cel mai vechi pod din Paris care traversează Sena, fiind ridicat în 1607. Cele două părți ale podului cu douăsprezece arcade se întâlnesc pe insula Cité. Un loc ideal pentru o plimbare romantică în Paris, acesta a inspirat nu numai artele vizuale, ci și regizorii, fiind inclusiv locația centrală pentru filmul din 1991, "Amanții de pe Pont-Neuf", cu Juliette Binoche.

Musée d'Orsay

Foto: Shutterstock

Deși Louvre este primul muzeu care îți vine în minte în Paris, Muzeul d'Orsay, găzduit de clădirea unei foste gări pe cheiul Orsay, are, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute colecții de artă din lume. Punctul culminant al acestui an este o expoziție despre ultimii ani de viață ai lui Vincent van Gogh, deschisă până la 4 februarie 2024.

AMI MÉG ÉRDEKELHET