Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris – iată la ce tarife uluitoare de cazare să ne așteptăm în 2024!

Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris vor începe pe 26 iulie, iar operatorii de cazare se pregătesc: așteaptă-te să cheltuiești o mică avere dacă vrei să vezi jocurile în direct - sau dacă vrei doar să călătorești în capitala Franței în perioada respectivă...

steagul olimpic paris
Foto: Shutterstock

Parisul așteaptă cel puțin 500.000 de vizitatori în timpul Jocurilor Olimpice, dar problema este că există aproximativ 280.000 de camere libere, iar 45% din locurile de cazare disponibile sunt deja rezervate. Aceasta din urmă este o proporție uluitor de mare, doar 3% dintre camere fiind de obicei rezervate cu atât de mult timp înainte, relatează Thrillist.


Care ar putea fi soluția?

Foto: Shutterstock

Datele Google Travel arată că, de exemplu, camerele în hoteluri de patru stele pentru perioada Jocurilor Olimpice pot fi rezervate în prezent la un preț mediu de 600 de euro pe noapte. Airbnb ar putea fi soluția - cu condiția, desigur, ca furnizorii de cazare să nu se adapteze la tarifele foarte mari din sectorul hotelier. Platforma digitală așteaptă ca aproximativ o jumătate de milion de persoane să viziteze Parisul în timpul Jocurilor Olimpice din 2024. Directorul general al AirBnb, Brian Chesky, îi încurajează pe parizieni să își închirieze apartamentele în această perioadă. "Potrivit sondajelor preliminare, 20% dintre oameni ar fi deschiși să își închirieze locuințele în timpul Jocurilor Olimpice", a declarat directorul general, citat de Reuters. "Dacă oamenii își vor încărca într-adevăr apartamentele pe portal și vor exista suficiente locuri de cazare disponibile pentru vizitatori, atunci prețurile vor rămâne cu siguranță în limite rezonabile. Pe de altă parte, dacă nu sunt suficiente locuințe care pot fi rezervate pe site, respectiv și dacă hotelurile se umplu, atunci prețurile vor reflecta lipsa de ofertă", a adăugat el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET