Schi în Franța – cele mai bune pârtii pentru copii (partea a III-a)

Franţa are un total de 251 sisteme de pârtii, deci și cei cu copii mici își vor găsi locuri adecvate pentru ei.

Foto: Pixabay

Dacă avem copii de 7-8 ani, nu contează unde mergem să schiem, pentru că oricum vor schia/vor face snowboard mai repede și mai bine decât noi. Dacă însă, ca părinţi, vrem și noi puţină relaxare, ar trebui să ţinem cont și de aspecte precum: unde se găsește o școală de schi ieftină și bună, dacă există posibilităţi de îngrijire a copiilor și diverse facilităţi de divertisment unde după-amiaza îi mai putem obosi pe micuţi. Iată, cele mai bune pârtii pentru copii din Franța.

​MORZINE / LES GETS

Foto: Unsplash

Morzine este capitala regiunii de schi Portes du Soleil, care oferă 600 km de pârtii, și de asemenea este un orășel alpin extrem de frumos. Dezavantajul este că așezarea în sine este situată destul de jos, la 1.000 de metri, dar în schimb copiii nu vor mai fi zgribuliţi după o oră de schi.

Vârful pistelor este la 2.466 de metri, dar părţile pentru copii sunt mai aproape de centru.

Les Gets formează un sistem comun de piste cu Morzine, așa că ambele oferă oportunităţi inepuizabile de divertisment pentru cei mici: de la pista de cowboy la corturile indiene, de la zona de învăţare până la creșa bebelușilor. Aceste două sisteme de pârtii sunt pregătite în toate privinţele pentru copiii mici și, bineînţeles, și pentru adolescenţi, astfel încât familiile să poată pleca acasă de la schi într-adevăr relaxate.

  • Luni ideale: ianuarie–martie
  • Lungimea pârtiilor: 120 km
  • Preţul permiselor (online), 1 zi/adult: 42 EUR, cu excepţia zilei de sâmbătă, când este de 32 EUR. 5 zile/adult: 200 EUR

​AVORIAZ

Foto: Unsplash

Apropiat de Morzine, și Avoriaz face parte la rândul lui din sistemul de pârtii de 600 de km, ceea ce înseamnă că dacă lăsăm copiii la școlile de schi și grădiniţele care oferă posibilităţi nesfârșite, putem schia toată ziua pe pârtii diferite. Dar cea mai bună parte nu este aceasta, ci că toate locurile de cazare sunt lângă coborâșuri, iar așezarea este o zonă fără mașini, principalul mod de transport fiind sania trasă de cai! Și dacă toate acestea n-ar fi suficiente pentru fericirea familiei, spa-ul cu tematică de junglă și patinoarul în aer liber chiar atrag pe toată lumea. Staţiunea de schi se află la 75 de minute cu mașina de aeroportul din Geneva, dar Les Gets și Morzine sunt, de asemenea, la o distanţă extrem de mică.

  • Luni ideale: sfârșitul lui decembrie – martie
  • Lungimea pârtiilor: 75 km
  • Preţuri pentru permise (online), 1 zi/adult: max. 47 EUR, dar cumpărat în avans poate fi și de 24 EUR; 2 zile/adult: max. 88 EUR

MÉRIBEL

Foto: meribel.net

Deși a ajuns printre cele mai bune pârtii de familie, Méribel și zona sa mai largă (Les 3 Vallées, adică Cele 3 Văi) este, de asemenea, printre pistele de top din Franţa. Acestea includ Courchevel și Val Thorens, care nu numai că sunt sigure din punctul de vedere al zăpezii, dar sunt considerate de mulţi ca fiind cele mai bune sisteme de pârtii franceze. Dacă alegem Méribel, cu siguranţă nu vom fi dezamăgiţi. Orășelul alpin situat la 1.450 de metri nu este special pentru mici și mari deopotrivă doar prin parcurile tematice interesante, toboganele fabuloase și zonele de freeride, ci și pentru că 50% din pârtii sunt potrivite pentru copii și începători.

De asemenea, sunt disponibile școli de schi de calitate și facilităţi de îngrijire a copiilor.

Nu este astfel o coincidenţă că Méribel a câștigat în 2013 premiul de „Famille plus”. Iar dacă vrem experienţe mai avansate, putem schia direct la Courchevel, unde putem concura pe celebrele piste de acolo.

  • Luni ideale: sfârșitul lui decembrie – mijlocul lui aprilie
  • Lungimea pârtiilor: 150 km
  • Preţuri pentru permise, 1 zi/adult: 58 EUR; 5 zile/adult: 269 EUR
AMI MÉG ÉRDEKELHET