10 locuri spectaculoase cunoscute deja de pe marile sau micile ecrane

Locuri de filmare care merită vizitate.

Foto: Unsplash


1. Angkor Wat – „Lara Croft: Tomb Raider”

Foto: Getty Images

Turismul cambodgian a beneficiat, fără îndoială, de filmul de acțiune „Lara Croft: Tomb Raider" cu Angelina Jolie, lansat în 2001. Complexul de temple are peste 800 de ani, dar a fost inundat de turiști abia în ultimele două decenii.

2. Salzburg – „Sunetul muzicii”

Foto: Facebook

Orașul austriac este situat în munți, de-a lungul râului Salzach. Una dintre principalele locații ale musicalului filmat în 1965 este Villa Trapp, dar întregul oraș este încântător cu arhitectura sa barocă, micile cafenele drăguțe și Muzeul Mozart.

3. Petra – „Indiana Jones și ultima cruciadă”

Foto: Getty Images

Orașul iordanian este cea mai populară atracție turistică a țării. Arheologii au excavat până acum 800 de morminte regale în zona Petra, cel mai faimos templu fiind Trezoreria, un mausoleu și cripta frumos decorată, veche de peste 2000 de ani. Într-o perioadă, puteau locui chiar și 30 de mii de oameni în orașul sculptat în stâncă, prin oaza din deșert trecând și o mulțime de negustori călători.

4. Skiathos – „Mamma mia!”

Foto: Getty Images

Din 2008, de la premiera musicalului Mamma mia!, mulți visăm să ne mutăm pe o insulă din Grecia și să trăim ca Amanda Seyfried și Meryl Streep. Majoritatea scenelor din cadrul filmului au fost filmate la Skiathos și Skopelos.

5. Savoca – „Nașul”

Foto: Getty Images

În filmul cu gangsteri, Vito Corleone provine dintr-un mic sat sicilian, Savoca. Producătorii au ales această locație deoarece era relativ necunoscută și au avut mai puține probleme cu adevărata mafie locală. Văzând minunatele acoperișuri de teracotă, lămâile și cactușii, nici nu înțelegem de ce a vrut Vito să plece din acest loc uluitor...

6. Matamata – „Stăpânul Inelelor”

Foto: Unsplash

Cea mai importantă și mai populară atracție din Noua Zeelandă este Hobbiton, care se găsește în insula nordică, aproape de Matamata. Decorurile inițiale au fost demolate pentru a reda oilor care pasc dealurile verzi caracteristice, fiind apoi reconstruite pentru filmarea Hobbitului. Acestea au fost apoi păstrate și s-a construit un parc tematic în jurul lor.

7. Maya Bay – „The Beach”

Foto: Getty Images

Golful Maya din Thailanda este mirific, dar din păcate și-a pierdut din frumusețe datorită filmului The Beach. Milioane de turiști vizitează an de an golful din Phuket: călătoria din urmă cu 20 de ani a lui Leonardo di Caprio a generat un milion de vizite anual. În 2018 golful a fost închis pentru o perioadă de refacere a junglei verzi luxuriante și a plajei cu nisp alb.

8. Pădurea DuPont – „Jocurile foamei”

Foto: Getty Images

Cele mai memorabile scene din „Jocurile foamei" au fost filmate în DuPont State Forest din Statele Unite. Pădurile dense de pini, munții stâncoși și cascadele dramatice au oferit fundalul SF perfect.

9. Aït Benhaddou – „Gladiatorul”

Foto: Getty Images

Orașul marocan din deșert a servit drept locație pentru mai multe filme și seriale, de la „Mumia" până la „Urzeala tronurilor". Cel mai faimos film local este însă „Gladiatorul". Ridley Scott a prezentat locul ca un oraș roman antic, o uimitoare fortificație în deșert.

10. Viaductul Glenfinnan – Harry Potter

Foto: Getty Images

Viaductul scoțian înalt de 30 de metri a fost imortalizat în filmele din seria Harry Potter. Trenul cu aburi din film duce copiii la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET