Cum a ajutat un pilot la nașterea unui copil în timpul zborului?

Pilotul thailandez Jakarin Sararnrakskul a devenit un fel de erou național, după ce a ajutat-o să nască pe una dintre pasagerele sale, care intrase în travaliu în timpul zborului.

Foto: Instagram


Pilotul de la VierJet a fost informat că o femeie a mers la baie și a intrat în travaliu. Zborul, operat pe 23 februarie cu un Airbus A320 înmatriculat HS-VKC, se îndrepta din Taipei spre Bangkok. După ce a aflat despre urgență, el a încredințat imediat controlul aeronavei copilotului său și a mers să o ajute pe pasageră. La scurt timp după ce a ajuns la viitoarea mamă, copilul s-a născut. Deși Sararnrakskul are o experiență de 18 ani ca pilot, nu are pregătire medicală, dar a împărtășit cu mândrie evenimentele pe conturile sale de socializare.


RELEVANT! CE FEL DE CETĂȚEAN VA FI UN COPIL NĂSCUT ÎN AVION?

Foto: Instagram

"Am fost pilot timp de 18 ani. Tocmai am ajutat un nou-născut în avion. Mă simt atât de mândru că am putut ajuta la aducerea lui pe lume", a scris Sararnrakskul pe Instagram. Un echipaj medical a așteptat în Bangkok pentru a verifica mama și copilul. Amândoi au fost găsiți sănătoși și în siguranță, iar echipajul de cabină l-a poreclit pe nou-născut "Sky Baby". Nu a fost dezvăluit dacă mama avea deja un nume ales sau nu pentru el.

CITEȘTE ȘI ASTA! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU COPILUL DE 6 ANI, CARE A FOST PUS PE UN ZBOR GREȘIT?

Foto: Instagram

Rar se întâmplă ca bebelușii să se nască în avioane, din cauza regulilor privind femeile însărcinate care zboară în al treilea trimestru. Potrivit unui studiu din 2020, publicat de Societatea Internațională de Medicină de Călătorie, 74 de copii s-au născut pe zboruri comerciale între 1929 și 2018, dintre care toți, cu excepția a trei, au supraviețuit.


Regulile privind dreptul gravidelor de a călători cu avionul sunt diferite de la un transportator la altul, unele dintre ele cerând un certificat medical pentru a zbura după un anumit număr de săptămâni de sarcină, iar altele aplicând condiții diferite. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că rezultatul general este de a descuraja femeile aflate în pragul travaliului să zboare cu avionul.

ÎȚI VINE SĂ CREZI? 2023 A FOST UNUL DIN CEI MAI SIGURI ANI PENTRU AVIAŢIA COMERCIALĂ

AMI MÉG ÉRDEKELHET